Es disparen els incendis de vegetació i forestals: 1.227 fins a març

La xifra és el doble respecte a la mitjana per a aquestes dates, que se situava en 348 incendis

El Consorci de Bombers de València ha alertat aquest dimarts del notable increment en el nombre d’avisos per incendis forestals i de vegetació, que situen el mes de març del 2023, amb 714 incendis a la província, com el pitjor de l’última dècada.

La xifra és el doble respecte a la mitjana per a un mes de març, que se situava en 348 incendis, i un increment del 736% respecte a març de 2022, quan va haver-hi 97 incendis.

Unes xifres de rècord que es traslladen també al conjunt del trimestre, ja que els 1.227 incendis de gener a març del 2023 són aproximadament el doble que en el mateix període del 2022 i el mateix número que acumulava el primer trimestre del 2012, l’any dels últims grans incendis de Cortes de Pallars i Andilla, que van arrasar més de 50.000 hectàrees.

També aquell any, les xifres del primer trimestre de l’any eren alarmants, ha advertit el Consorci en un comunicat.

Des del Consorci de Bombers de València s’adverteix que darrere del 80% d’aquesta classe d’incendis forestals i de vegetació hi ha un mal ús del foc en terrenys agrícoles i forestals, amb situacions com a cremes agrícoles descontrolades, cremes dins de parcel·les, i en menor mesura actes piròmans.

Per això es reclama a la ciutadania una cura especial en l’ús del foc en aquesta classe d’escenaris, ja que el risc d’incendis és “molt elevat sempre, però especialment aquest 2023 a causa l’estrés hídric de moltes zones i la presència d’una gran quantitat de combustible vegetal disponible”.

“Qualsevol crema en una parcel·la rural o agrícola pot acabar en un incendi forestal, per això és important que els propietaris de les mateixes les mantinguen netes i no realitzen cap mena de negligència en l’ús del foc”, assenyalen les mateixes fonts.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà