Mazón assumeix el càrrec de president amb una crida la “conjura col·lectiva”

carlos mazon
Galeria 7 Fotos

Cuca Gamarra i Díaz Ayuso han estat en les Corts en la presa de possessió del popular

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha pres possessió del càrrec amb una anomenada a “la conjura col·lectiva” per a assumir els reptes que té la Comunitat i a la “ambició per superar conformismes”, per l’autogovern i per “la qualitat de vida, la llibertat i els serveis públics”.

El dirigent del PP s’ha pronunciat així davant el ple de Les Corts Valencianes després de jurar en valencià, amb la mà sobre la Constitució i l’Estatut d’Autonomia, el càrrec de president de la Generalitat, gràcies al pacte de govern entre PP i Vox que ha permés desallotjar a l’esquerra del Consell després de huit anys.

El seté president de la Generalitat -el cinqué del PP- ha formulat a continuació una ‘Proposició’ al Parlament valencià, en la qual ha assegurat que durant el seu mandat “no faltarà l’única eina eficaç per a abordar amb èxit la nostra cruïlla, la conjura col·lectiva”.

“Només la humilitat de demanar l’ajuda de tot un poble, només la convocatòria per a caminar junts, únicament la crida i l’oferta de braços oberts a tots sense exclusió, poden portar-nos a l’èxit”, ha afirmat Mazón.

Ha destacat que allí on es mire “hi ha treball que fer” perquè es necessiten “hospitals, escoles, carreteres, trens, centres de majors, universitats, millores en el comerç, en el camp, en la pesca…”, però ha defensat que tot això pot fer-se i es farà.

El president, qui ha intercalat el castellà i el valencià en el seu discurs, ha assenyalat que hui és el dia de la “humilitat”, del “compromís” i la “responsabilitat”, i de retre homenatge a la història d’aquesta terra, “una història pròpia”, que “ni cal obviar-la ni cal oblidar-la, ni molt menys reescriure-la al nostre antull, ni a instàncies de part”.

Ha reivindicat que hui és també un dia de “futur”, i ha assenyalat que “davant els greus i més que evidents reptes de hui, clars, nítids i a vegades fins a voraços, només ens correspon la valentia, el pas avant i la determinació”.

Mazón ha fet “una anomenada a tot un poble capaç d’allò més alt, inesperat, sorprenent i ambiciós” i ha demanat “ambició per superar conformismes, caps mirant al sòl, o mirades esquives, desconfiades o amigues de la derrota”.

També “ambició pel nostre autogovern, pel màxim respecte a les nostres institucions legislatives, executives i estatutàries”, així com “per la qualitat de vida, la llibertat, els serveis públics i les oportunitats, tant de futur com del quotidià dia a dia”.

Ha assenyalat que aquest és “un jurament d’un home sol, però ni vol ser només això, ni ha de ser només això”, sinó que pretén ser “una crida, una convocatòria, una proposta i un nou repte col·lectiu, no personal”.

Mazón ha afirmat que hui pot jurar el càrrec perquè els valencians han triat “l’esperança sobre el temor, la unitat de propòsits sobre el conflicte i la discòrdia” i perquè aposten “per la certesa sobre les tenebres de la incertesa”.

Ha assegurat que el seu objectiu com president serà “defensar i reivindicar la igualtat d’oportunitats perquè tots puguem ser lliures”, i ha apostat per avançar junts en l’autogovern, al mateix temps que ha advertit que “no negociarà esforços per a aconseguir-lo i per a tindre totes les complicitats possibles”.

La breu sessió plenària -les paraules de Mazón no han sigut objecte de debat, com marca el Reglament- ha comptat en la tribuna de convidats amb la secretària general del PP, Cuca Gamarra; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; i el candidat del PP a la Presidència d’Aragó, Jorge Azcón, entre altres.

El Govern central ha estat representat per la secretària general de Coordinació territorial, Miryam Álvarez.

Després del ple, el nou president es desplaçà des de Les Corts al Palau de la Generalitat, on li ha rebut el president sortint, Ximo Puig, i a continuació ha oferit una recepció institucional.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà