Així és el nou Govern valencià del PP i Vox

Mazón nomena un Consell amb 10 integrants i paritari

El nou Govern valencià que encapçala el popular Carlos Mazón està format per deu integrants -set nomenades pel PP i tres per Vox- dels quals cinc són homes i cinc dones:

  • Presidència (PP):

Carlos Mazón . Alacant, 1974. 49 anys. Llicenciat en Dret. President del PPCV dones de 2021. Ha sigut director General de l’Institut Valencià de la Joventut, director general de Comerç i consum de la Generalitat, director gerent de la Cambra de Comerç (2009-2019) i president de la Diputació d’Alacant.

  • Vicepresidència primera i Conselleria de Cultura i Esport (Vox):

Vicente Barrera. València, 1968. 54 anys. Llicenciat en Dret.va debutar com ‘novillero’ en 1992 i a l’any següent va prendre l’alternativa com a matador de bous. És va retirar professionalment fa 12 anys, després del qual ha gestionat empreses lligades a la indústria agroalimentària en el sector de la restauració i l’hostaleria, a més del món immobiliari. És va afiliar a Vox en 2018 i en les dues últimes eleccions municipals ha figurat en la llista a l’Ajuntament de València.

  • Vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge (PP):

Susana Camarero. València, 1970. 53 anys. Llicenciada en Dret. Ha sigut diputada autonòmica, diputada nacional, senadora i secretària d’Estat de Serveis Socials i Igualtat. Va ser portaveu de la Comissió d’Igualtat i de la Comissió de Serveis Socials del Congrés dels Diputats quatre legislatures i va participar com a ponent en l’aprovació de la *llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere i de la Llei per a la igualtat efectiva de dons i homes.

Com a presidenta de la Comissió d’Igualtat del Senat, va dirigir el treball de la Comissió que va aprovar el pacte d’Estat contra la violència de gènere en la Cambra Alta. De 2014 a 2016 va ser secretària d’Estat de Serveis socials i Igualtat, sota el mandat de la qual és va aprovar la reforma de la llei de la Infància i adolescència, la llei del tercer sector i la del voluntariat, i l’estratègia de l’espectre autista i el pla de la lluita contra el *tràfic.

Actualment presideix la Confederació Nacional de Dons en *igualtat dones de 2021, i en l’àmbit privat ha sigut fins *hui la directora sènior de l’empresa Context Polític en Llorente i Cuenca.

  • Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, i portaveu del Consell (PP):

Ruth Merino. Castelló, 1970. Llicenciada en Ciències *Econòmiques i Empresarials. Funcionària de carrera com a tècnica d’Hisenda de l’*Estat, ha *reballat en l’*Agència Tributària a Barcelona i a València. Diputada autonòmica dones de 2019, va ser síndica del grup Ciudadanos de Les Corts la passada legislatura (de març de 2021 a gener de 2023). Al gener de 2023 va tornar a l’*Agència Tributària. Diputada autonòmica del PP.

  • Conselleria de Justícia i Interior (Vox):

Elisa Núñez. Nascuda a Albacete. Doctora en Dret per la Universitat d’Alacant, grau en Dret per la Universitat Catòlica de València i llicenciada en Ciències Religioses per la Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid. Advocada en exercici i lletrada del torn d’ofici en Matrimonial i Penal del Col·legi d’Advocats de València.

És lletrada acreditada davant el Tribunal eclesiàstic metropolità de València. Va ser assessora i responsable de programes d’Integració de persones migrants i estrangeres en la setena legislatura de la Generalitat Valenciana en aquesta Conselleria. Actualment és professora doctora la Universitat Catòlica de València.

  • Conselleria de Sanitat (PP):

Marciano Gómez. Nascut a Cuenca. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en Medicina familiar i comunitària i especialista universitari en acreditació de centres i serveis sanitaris. Màster en Direcció i organització d’hospitals i serveis de salut, màster en gestió per a la humanització de la sanitat i màster en hospitalització domiciliària.

Impulsor en la gestió sanitària per a la implantació de la col·laboració públic privada de l’eficiència en la*salut pública i de la normativa que regula els guàrdies mèdiques, tant en l’àmbit de l’atenció primària com de l’hospitalitat vigents en l’actualitat. ‘Es director de l’àrea de gestió clínica mèdica a l’Hospital La Fe.

  • Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació (PP):

José Antonio Rovira. Nascut a Sant Vicent del Raspeig en 1962. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat d’Alacant. És professor titular de l’escola universitària del Departament d’*Economia Aplicada i Política Econòmica de la Universitat d’Alacant.

Ha ostentat diversos càrrecs a l’Ajuntament d’Alacant com a regidor, tinent d’alcalde, portaveu adjunt i regidor de seguretat ciutadana, trànsit i transports, així com la Diputació d’Alacant i en Les Corts. Ha sigut director general de Personal i director territorial en la Conselleria de Cultura i Educació. Diputat autonòmic.

  • Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació (Vox):

José Luis Aguirre. València, 1961. Enginyer tècnic agrícola. Va ser vicepresident del Col·legi Oficial d’enginyers tècnics agrícoles. Diputat de Vox en Les Corts des de 2019. En la passada legislatura va ser el portaveu d’Agricultura i Medi Ambient del grup parlamentari Vox i al principi d’aquesta va ser elegit president de la comissió parlamentària d’Agricultura.

Vicepresident provincial de Vox València, ha sigut delegat de l’orde de Malta a València i director gerent de la Gran Associació de Beneficència.

  • Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori (PP):

Salomé Pradas (Castelló). Llicenciada en Dret. Ha sigut directora general de medi natural de la Generalitat en aquesta Conselleria i senadora per Castelló. És regidora de l’Ajuntament de Castelló i diputada autonòmica.

  • Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme (PP):

Nuria Montes de Diego. (Madrid). Llicenciada en Dret i especialista en Direcció i Administració d’Empreses. La seua carrera professional està vinculada a les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana. Des de 1995 és la secretària general de Hosbec. És membre de la junta directiva de CEOE, CEV o l’Institut Tecnològic Hoteler.

Professora de la Universitat d’Alacant i secretaria de Visit Benidorm.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà