Inaugurats els Jocs Esportius de l’Eliana

Juegos deportivos eliana

Entre el 18 i el 30 de juliol al poliesportiu

El camp de futbol del poliesportiu de l’Eliana va acollir ahir a la vesprada la cerimònia d’inauguració dels 50ns Jocs Esportius Vila de l’Eliana. L’acte va arrancar amb una desfilada dels clubs i entitats esportives que desenvolupen al llarg de tot l’any les seues activitats a la localitat, com atletisme, bàsquet, futbol, gimnàstica rítmica, arts marcials, patinatge artístic, tenis o pilota valenciana.

La coneguda com la Setmana Esportiva celebra mig segle de vida en el qual s’ha convertit en el referent de les competicions d’estiu de la província de València i, en aquesta ocasió, va voler retre homenatge a totes les persones que han treballat per a consolidar aquest esdeveniment esportiu, com els exprimers edils Enrique Daries i Lluís Escrivà, representats per les seues netes; Vicente Tarazona i Jose María Ángel i exregidors com Juan Llopis i Lluís Aleixandre, representats pels seus fills, Mari Carmen Llopis o Inma García. Juntament amb ells també va ser present el que fora durant 40 anys director del poliesportiu, Jose Luis Merchan.

Els centenars de persones que van assistir com a públic van poder gaudir d’un magnífic espectacle, creat especialment per a l’ocasió. Una al·legoria de la trajectòria d’un esportista des del seu inici fins a la consecució dels èxits esportius, titulat ‘Seiko: camí al triomf’.

La inauguració va comptar amb l’exatleta i exregidora d’Esports, Concha Montaner, encarregada d’encendre el peveter i la flama olímpica.

Al llarg d’aquests 50 anys, destacats esportistes d’elit s’han encarregat d’aquesta simbòlica tasca com l’aixecador de pedres Iñaki Perurena, l’esgrimista Manuel Pereira, el pilot Jordi Tarrés, el paralímpic José Antonio Marí, el ciclista Ot Pi, el pilotari Soro III, el jugador de bàsquet Nacho Rodilla o el futbolista Hugo Guillamón.

L’alcalde Salva Torrent, va realitzar un repàs per la història d’aquesta competició que va nàixer en 1971 per a unir els veïns del poble i els seus estiuejants i que va començar amb una única modalitat esportiva de futbol 11 que, a poc a poc, ha anat incorporant altres esports com a escacs, birles, frontenis o galotxa.

A més, va destacar la celebració de la primera Milla Urbana en 1982, la precursora de la Volta a Peu i que el seu primer guanyador va ser l’esportista olímpic Antonio Campos.

Activitats durant aquesta quinzena

Els Jocs Esportius continuaran a partir de hui amb l’inici dels tornejos i l’exposició de futbol del CDFB l’Eliana, continuarà amb les exhibicions de partida professional de Vòlei Platja dilluns 24 o de la masterclass de GAP i entrenament funcional dimarts 25, l’exposició ‘Les pioneres del futbol femení’ de Bernardino Molina també el mateix dimarts, les miniolimpíada d’atletisme i la realització del programa València Capital Ràdio amb Paco Lloret dimecres 26, la presentació del llibre ‘Los cafés de Pelayo’ de Moisés Rodríguez i l’homenatge al pilotari elianer Juanin dijous 27 o la tradicional Volta a Peu-10k diumenge 30.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà