La consellera de Justícia i CSIF tracten sobre la renovació d’infraestructures judicials

Palacio de Justicia Lliria

CSIF li ha insistit en el retard de la renovació de seus judicials i ha recordat l’anunci de l’anterior Consell

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, s’ha reunit amb el sector de justícia de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) per a “escoltar les seues necessitats” i exposar algunes de les principals necessitats dels partits judicials i els seus funcionaris com la renovació de les infraestructures judicials.

Segons comunicat de la Conselleria i de CSIF, el sindicat li ha traslladat a la màxima responsable de la Conselleria de Justícia la seua petició per a l’equiparació del complement específic autonòmic a la mitjana nacional, ja que la Comunitat Valenciana es troba en el penúltim lloc de retribucions.

També, li han transmés la seua petició de reversió de la provincialización dels jutjats penals i de la comarcalització dels de Violència sobre la Dona perquè torne a haver-hi en cada partit judicial.

CSIF li ha insistit en el retard de la renovació de seus judicials i ha recordat l’anunci de l’anterior Consell en 2018 d’un pla de millora d’infraestructures anomenat ‘La nova cara de la Justícia’ i que contemplava la creació de noves seus judicials a Oriola, La Vila Joiosa, Torrent, Alzira, Llíria, Ontinyent, Gandia, Xàtiva, Alacant o Mislata en un termini de tres anys.

D’aquesta manera, han explicat que Conselleria de Justícia va avançar que en aqueix moment comptava amb un pressupost de 200 milions d’euros per a infraestructures, però, cinc anys després, la situació no ha millorat.

El sindicat apunta que la consellera els ha traslladat la seua decisió d’esbrinar per què no s’ha complit aqueix pla i el motiu que s’hagen produït situacions com la de Torrent, on la Conselleria va signar, fa escasses setmanes i abans del canvi de govern, anul·lar el conveni subscrit fa cinc anys per a la construcció de les noves dependències.

La consellera ha afirmat que està convençuda que aquesta nova etapa que s’obri serà “fructífera i positiva per a avançar en les matèries que ens competeixen i aconseguir l’excel·lència en la prestació dels serveis públics que mereix la ciutadania i que només s’aconseguirà mitjançant la col·laboració entre l’administració i els representants de les seues plantilles”

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà