Serra viu al carrer les seues festes patronals declarades d’interés turístic

La imatge de Sant Josep compleix 75 anys

El veïnat de Serra està vivint al carrer amb molta intensitat les seues festes patronals en honor a Sant Josep i la Mare de Déu dels Àngels que han estat declarades enguany d’interés turístic local per la Generalitat. A més a més, enguany la imatge del patró, Sant Josep, compleix 75 anys de la seua arribada a Serra.

Un calendari festiu que va començar amb l’acte d’inici de festes en què es va imposar de nou a Marina Domingo la banda com a regina de les festes i a tota la seua cort d’honor. Durant l’última setmana de juliol, l’entrà de la murta, vesprades infantils, sopars populars i revetlles van ser les protagonistes.

Com cada any l’ofrena de flors a la Mare de Déu dels Àngels va convocar a tot el veïnat per retre homenatge a la patrona, des d’associacions, clavaries i col·lectius festers. Enguany, l’Ajuntament ha recuperat la tradicional nit d’albaes que va començar a l’església i va fer parada al consistori i a les cases dels màxims representants de les festes.

L’1 i el 2 d’agost, dies centrals de les festes, Serra es vestirà amb les seues millors gal·les per celebrar Sant Josep i la Mare de Déu dels Àngels, amb cercaviles, misses i les solemnes processons. Uns actes en què els clavaris de Sant Josep, amb José Valentín Aliaga, al davant i les clavariesses de la Mare de Déu, amb Neus Navarro, seran els protagonistes.

Este cap de setmana també es celebrarà la tradicional nit de paelles i revetlla a la urbanització Torre de Portaceli organitzada per l’ajuntament. La urbanització també celebra en estiu les seues festes. La festa homenatge als majors i el concert conjunt de les dos bandes donaran pas a les celebracions més populars de Serra, amb la festa de Sant Roc.

La festa de la pólvora a Serra se celebrarà de l’11 al 17 d’agost amb tot un seguit d’actes que tenen com a acte més singular la baixà de Sant Roc des de l’ermita amb coets de luxe i la música festera de la banda.

Els bous al carrer de la Penya Taurina tancaran les festes la setmana del 19 al 26 d’agost. Per Sant Joan, la Penya Guarisme 8 també va celebrar els seus festejos taurins.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà