Les Corts Valencianes tindran una diputada amb síndrome de down

Mar Galcerán es va iniciar en la política molt jove, i actualment forma part del Comité Executiu del PP

Les Corts Valencianes tindran una diputada amb síndrome de down, ja que els nomenaments de càrrecs en el Govern valencià han fet córrer la llista i permetran l’entrada en el grup popular de Mar Galcerán, actual secretària de l’àrea de persones amb capacitats diferents del PPCV.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat en xarxes socials, després de conéixer la notícia que avança aquest dijous El Mundo, que es tracta de “una gran notícia per a la política” i una mostra que s’estan “superant barreres”, mentre que ha donat la benvinguda a la futura diputada del grup majoritari de Les Corts.

En les eleccions autonòmiques del passat 28 de maig el PP va obtindre per la circumscripció de València 15 diputats, encara que la conformació del Consell presidit per aquest partit ha propiciat algunes baixes en el grup parlamentari popular, ja que és incompatible l’escó amb ser alt càrrec del segon o tercer escaló de la Generalitat.

L’últim canvi ha sigut el nomenament del diputat Ernesto Fernández com a director general de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), que s’ha publicat aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat i entra en vigor demà, qui hauria de ser substituït pel número 19 de la llista, Maribel Sáez, però és també directora general, en aquest cas de Comerç.

D’aquesta manera, una vegada que Ernesto Fernández formalitze la seua renúncia a l’escó en Les Corts, la seua vacant serà ocupada per la número 20 de la candidatura, Mar Galcerán, qui va començar a treballar en la funció pública fa vint-i-sis anys, dels quals va estar tretze d’interina en la Conselleria de Presidència de la Generalitat.

En 2010 va aprovar les primeres oposicions adaptades per a persones amb discapacitat intel·lectual que es van fer a València i va estar treballant en la Conselleria de Benestar Social i posteriorment en la d’Igualtat i polítiques Inclusives, mentre que en l’actualitat treballa com a subalterna en la Conselleria de Sanitat.

Mar Galcerán es va iniciar en la política molt jove, de la mà de les Noves Generacions del PP, i actualment forma part del Comité Executiu Autonòmic del PP de la Comunitat Valenciana, com a secretària de l’àrea de persones amb capacitats diferents.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà