La Comunitat Valenciana començarà a vacunar de grip i covid la setmana del 16 d’octubre

vacuna covid

Es començarà a vacunar pels pacients vulnerables, inmunocomprometidos i d’alt risc

La Comunitat Valenciana començarà a vacunar de la grip i la covid la setmana del 16 d’octubre i començarà pels pacients vulnerables, immunodeprimits i d’alt risc, segons ha confirmat aquest divendres el conseller de Sanitat, Marcià Gómez.

El conseller ha realitzat aquestes manifestacions a preguntes dels periodistes després de la reunió del Consell de govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló que Gómez ha presidit aquest divendres, ha informat la Generalitat.

Preguntat pel calendari de vacunes ha indicat que dimarts que ve està prevista una reunió del Consell Interterritorial per a “conjuminar els criteris de vacunació” i ha incidit en què la Comunitat acudirà a la mateixa “amb els deures fets”.

“Començarem a vacunar de la covid i la grip la setmana del 16 al 23 d’octubre i començarem, com no podia ser d’una altra forma des del punt de vista sanitari i epidemiològic, pels pacients vulnerables, inmunocomprometdos i d’alt risc”, ha assegurat.

Ha assenyalat que “la covid és una patologia vírica que ha vingut per a quedar-se” i després de reconéixer que hi ha repunts com els haurà de la grip, ha incidit en què “en l’última setmana s’ha estabilitzat”.

Sobre l’existència d’una nova vacuna, ha apuntat que precisament la reunió del dimarts permetrà conjuminar els criteris de vacunació.

“Els ciutadans de la Comunitat Valenciana tindran la millor vacuna que està en el mercat per a poder immunitzar de la millor forma possible però per a això cal anar d’acord amb la política del Ministeri perquè és el que marca les pautes de les vacunes”, ha conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà