La dona assassinada a Sagunt havia denunciat el seu cas però no es va apreciar risc

policia

L’assassí va complir en 2016 una condemna per maltractament

Fàtima, la dona de 34 anys que va ser assassinada aquest dimecres a Sagunt per la seua exparella, un home de 39 que roman detingut com a suposat autor, havia denunciat el seu cas i havia estat en el sistema Viogen, però malgrat això no es va apreciar que la seua situació anara de risc.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Susana Camarero, ha explicat en unes declaracions en Les Corts que la morta “havia estat en el sistema, i malgrat això, comptava amb un risc no apreciable, i això no el va ajudar. Crec que hem de tots fer una reflexió de per què aquestes dones que denuncien acaben sent assassinades”.

L’assassí ja va ser condemnat al desembre de 2016 després d’haver-la agredit amb puntades i punyades.

Segons ha informat el TSJ de la Comunitat Valenciana, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Sagunt li va imposar una pena de 42 dies de treballs en benefici de la comunitat, privació del dret a la tinença i port d’armes durant 16 mesos i prohibició d’aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres i comunicar-se amb ella durant 16 mesos.

Eixa sentència va ser dictada en el marc d’un procediment de diligències urgents (judici ràpid), arran d’un atestat policial, i es va aconseguir per conformitat de les parts, després que el Ministeri Fiscal i la defensa de l’acusat aconseguiren un acord. El condemnat va acabar de complir la condemna a l’abril de 2018.

La sentència va declarar provat el relat fàctic contingut en l’escrit d’acusació de la Fiscalia, segons el qual l’acusat havia agredit amb puntades i punyades a la seua dona el 9 de desembre d’eixe any (2016) en el domicili on tots dos convivien.

De resultes d’eixa agressió, la víctima va patir lesions consistents en policontusions que van precisar d’una primera assistència facultativa i de les quals va tardar a curar tres dies.

La dona assassinada a Sagunt té una altra filla de 4 anys, que no estava en el domicili quan es va cometre el crim i que actualment es troba amb uns familiars.

En aquest mateix succés va resultar ferida la filla de la morta, de 13 anys, que es va precipitar des d’un segon pis per causes que encara no han sigut confirmades.

“Estem preocupats per l’estat de salut de la xiqueta, que era present, sembla ser, en els fets, i que es troba en coma i lluitant per la seua vida en un hospital de València, i també pendents de l’altra filla, de 4 anys que està ara mateix tutelada per uns familiars”, ha agregat Camarero.

Una de les veïnes de la dona assassinada ha explicat a EFE que va escoltar sorolls forts i que va pensar en una mudança, però que immediatament després va sentir crits i va veure caure alguna cosa per la finestra. “No vaig saber que era una xica fins que vaig veure arribar a la Policia i els sanitaris”, ha manifestat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà