El PSPV celebrarà el congrés per a succeir a Puig el 23 i 24 de març a Benicàssim

ximo puig

La proclamació provisional de candidats serà el 7 de febrer

Els socialistes valencians celebraran el congrés extraordinari en el qual triaran a la persona que succeirà a Ximo Puig al capdavant de la secretaria general del PSPV-PSOE els dies 23 i 24 de març en Benicàsim, segons ha proposat hui la direcció del partit.

L’Executiva del PSPV-PSOE ha convocat així mateix per al 27 de gener al comité nacional del partit, que serà el que formalment convocarà el congrés extraordinari, amb el que ha activat el procés per a la celebració d’aquest conclave.

Respecte al calendari congressual i en cas que hi haja més d’un candidat, s’ha aprovat que les primàries tinguen una primera volta de votació el 25 de febrer i que si cap dels aspirants depassa el 50 per cent dels suports hi haja una segona ronda en les urnes una setmana després, el 3 de març.

Abans d’això i amb un tancament censal de l’1 d’octubre de 2023, la recollida i presentació d’avals finalitzarà el 31 de gener, la proclamació provisional de candidats serà el 7 de febrer, mentre que la campanya d’informació es desenvoluparà del 8 al 23 de febrer.

La reunió de l’executiva del PSPV-PSOE s’ha celebrat finalment aquest dilluns festiu a València (pel patró de la ciutat) després de dos ajornaments, ja que inicialment es va convocar el 8 de gener però es va posposar, i es va tornar a citar per al 15 de gener, però de nou es va anul·lar la cita.

Darrere d’eixos ajornaments, sobre els quals es va argumentar oficialment en el primer cas que es devia al fet que calia “ajustar els calendaris” del congrés entre el PSPV-PSOE i Ferraz i en el segon “per motius d’agenda”, han estat els moviments per a buscar un consens que evitara un conclave de confrontació.

Des que el secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, anunciara el 16 de desembre la seua intenció de deixar passe a nous lideratges després de 12 anys al capdavant de la segona federació socialista d’Espanya mitjançant la celebració d’un congrés extraordinari, s’ha especulat amb tres possibles aspirants a succeir-li.

És el cas de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, que comptaria amb el suport de Ferraz de Moncloa; del secretari provincial de PSPV d’Alacant, Alejandro Soler, i del secretari general del PSPV de València, Carlos Fernández Bielsa, si bé cap dels tres ha anunciat oficialment la seua candidatura.

Els tres han coincidit aquest cap de setmana a la Coruña en la convenció política que ha celebrat el PSOE, si bé no ha sigut possible consensuar un acord per a arribar a aquesta reunió de l’Executiva dels socialistes valencians amb una única candidatura, que evitaria la celebració de primàries.

Puig va proposar el passat 16 de desembre, dia que va comunicar davant el comité nacional del partit la seua decisió de fer un “pas arrere” al capdavant del PSPV-PSOE, que el congrés extraordinari se celebrara durant el primer trimestre de 2024, com finalment ocorrerà segons el calendari aprovat hui.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà