‘La Volteta’ donarà a conéixer la ‘fava de Bétera’ en Fitur

fitur betera

Bétera acudeix per a promocionar els seus recursos turístics i als empresaris locals del sector

Del 24 al 28 de gener Bétera estarà present en la Fira Internacional de Turisme Fitur en l’estand de València Turisme de la Diputació de València perquè, segons ha explicat l’alcaldessa Elia Verdevío “volem portar el nom de Bétera més enllà de les nostres fronteres i el fem mostrant les nostres bondats, el nostre patrimoni, les nostres festes, la nostra cultura, les nostres tradicions i la nostra gastronomia en el millor aparador i de la mà de la Diputació de València”.

Tal com ha indicat la regidora de Turisme, María Benimeli, “la nostra assistènciase centra en la nostra voluntat de difondre els nostres recursos turístics, de fer costat als nostres empresaris del sector turístic perquè puguen donar-se a conéixer a gran escala i de conéixer noves empreses i iniciatives turístiques que puguem implantar a Bétera així com per a millorar la nostra experiència turística a nivell local”.

Showcooking amb la “fava de Bétera”

Bétera acompanyarà al restaurant local ‘La Volteta’ que realitzarà un showcooking 100% beterà. L’empresari beterense Vicent Escribá serà l’encarregat el 24 de gener a les 16 hores de preparar un “calamar amb faves i ceba caramel·litzada” un plat molt peculiar perquè portarà com a ingredient principal la ‘fava de Bétera’ una varietat de fava autòctona del municipi inclosa en el catàleg valencià de varietats tradicionals d’interés agrari de la Generalitat Valenciana.

“A Bétera comptem amb productes propis com aquesta varietat de fava, que té un sabor especial i ningú millor que el nostre veí Vicent Escribá per a cuinar-la i presentar-la al món”, ha assenyalat Verdevío.

Atractius Turístics

Bétera compta amb atractius turístics com són els Jaciments Arqueològics de la Torre Bofilla que forma part d’una alqueria islàmica que data del segle XI i que es va construir en l’esplendor de la Taifa de València formant part del sistema de torres defensives que circumval·laven la ciutat. I la vila romana de l’Horta Vella en la qual s’han trobat superposades restes d’èpoques molt diferents i on destaca, sens dubte, el seu circuit termal construït a partir del segle I durant l’època imperial romana.

A aquests recursos patrimonials cal sumar-li el seu Castell, el Palau dels Boïl, que, situat en el nucli urbà del municipi i restaurat fa uns anys, està declarat com a Monument Històric Artístic Provincial i Bé d’Interés Cultural. Una visita ineludible que permet als visitants conéixer aquest element patrimonial situat en un enclavament privilegiat de la localitat i sent el principal referent visual de Bétera al costat del campanar de l’església de la Puríssima.

Les Festes d’Agost

La Festa de les Alfàbegues, del 12 al 22 d’agost, és un altre dels atractius que l’Ajuntament de Bétera posarà en valor en Fitur amb un audiovisual que engloba a la perfecció els punts més emblemàtics i visitables de Bétera amb les Festes d’Agost. Un vídeo que també està amanit amb molta pólvora posant de manifest que Bétera és, indubtablement, poble coeter i que el foc corre per les venes dels beterans i beteranes.

A més tota la informació sobre els recursos turístics disponibles de Bétera es podrà emportar a casa gràcies als diferents díptics que es repartiran en l’estand de la Diputació de València.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà