Morant, Soler i Bielsa formalitzen demà la seua precandidatura per a liderar el PSPV

Diana Morant
FOTO: PAU TINEO/INFOTÚRIA

El procés començarà el 25 de febrer amb l’elecció en primàries del secretari general

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant; el secretari provincial de València, Carlos Fernández Bielsa, i el secretari provincial d’Alacant, Alejandro Soler, formalitzen aquest dilluns les seues respectives precandidatures a la secretària general del PSPV-PSOE.

Tant Bielsa com Soler tenen previst realitzar el tràmit en persona al matí en la seu del PSPV-PSOE a València mentre que Morant farà el registre en línia i presentarà la precandidatura a Gandia a la vesprada, segons fonts pròximes a la ministra.

El procés de renovació en el PSPV-PSOE començarà el 25 de febrer amb l’elecció en primàries del secretari general del partit, que substituirà en el càrrec al *expresident de la Generalitat Ximo Puig, i culminarà del 22 al 24 de març amb un congrés extraordinari.

La recollida d’avals -un mínim del 6% i un màxim del 10% del cens del partit- serà del 31 de gener al 7 de febrer, després del que es farà la proclamació provisional dels candidats a les primàries per a dirigir la federació valenciana.

La campanya dels candidats es desenvoluparà entre el 8 i el 23 de febrer, i es votarà en primera volta el 25 de febrer, mentre que si cap aconsegueix el 51% de suports s’anirà a una segona volta entre els dos més votats, que tindrà lloc el 3 de març.

Concloses les primàries, i una vegada passades les Falles i de La Magdalena de Castelló, el congrés extraordinari del PSPV se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de març en Benicàssim.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà