Confisquen 600 quilos de cocaïna en un contenidor a Quart de Poblet

Als huit detinguts se’ls va intervindre 4.000 euros

La Guàrdia Civil ha confiscat 600 quilos de cocaïna procedent de Centreamèrica ocults en un contenidor en un polígon de Quart de Poblet i ha detingut a huit persones pertanyents a una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a nivell internacional.

La investigació va començar després de l’intercanvi d’informació amb països de Centreamèrica que van alertar del possible enviament de gran quantitat de substàncies estupefaents ocultes en un contenidor que estava sent transportat en un mercant cap a València, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Una vegada que el contenidor es trobava en territori espanyol, agents especialitzats el van sotmetre a un estret control i vigilància davant la possibilitat que efectivament poguera contindre droga i que els responsables del contenidor executaren sobre ell accions per a la seua extracció.

Fruit del control al qual s’havia sotmés aquest contenidor, i quan es trobava en una empresa logística d’un polígon de Quart de Poblet, es van detectar els primers moviments d’individus que feia pensar que s’havien iniciat les accions per part d’una organització criminal per a l’extracció de les substàncies de l’interior del contenidor.

Hores més tard, i amb l’actuació coordinada de diverses unitats de la Guàrdia Civil, es va procedir a la detenció de huit persones integrants de l’organització criminal, així com a la intervenció de 600 quilograms de cocaïna que es trobaven ocults en el contenidor.

Durant la intervenció, un dels detinguts va patir l’amputació d’un dit en tractar de fugir dels guàrdies civils i quedar atrapat en una de les escales que va emprar per a intentar escapar.

Als detinguts, d’entre 24 i 49 anys, se’ls va intervindre més de 4.000 euros en efectiu que portaven en eixe moment, així com una arma de foc, segons les fonts, que han indicat que van ser imputats pels delictes de tràfic de drogues i de pertinença a organització criminal.

Les diligències d’aquest cas han sigut entregades en el Jutjat d’Instrucció número 13 de València.

L’actuació desenvolupada en el marc de l’Operació TEDI s’emmarca dins del nou projecte de cooperació internacional denominat GDIN (Global Drug International Network) liderat per la Guàrdia Civil i finançat per la Comissió Europea, que té per finalitat el desmantellament global d’organitzacions criminals a través de la cooperació internacional i intercanvi d’informació amb els països que ho integren.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà