Més de 100 alumnes de l’Eliana es beneficiaran del val-beca menjador

colegiosanvicente

L’import serà de 60 euros corresponent al període del 16 de març al 3 d’abril

L’expansió de la pandèmia del Covid-19, que ha causat el tancament temporal dels centres educatius, ha suposat també el cessament de l’activitat en els menjadors escolars. Amb la intenció de minimitzar l’impacte que això puga ocasionar en les famílies més necessitades, beneficiàries de les beques de menjador, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha posat en marxa el val-beca menjador, que substituiria al servei de menjador escolar en el període comprés entre el 16 de març i el 3 d’abril.

A l’Eliana es beneficiaran un total de 110 alumnes dels cinc centres d’educació infantil i primària públics i concertat que gaudeixen de la totalitat de la beca de menjador: Virgen del Carmen, El Garbí, Monte Alegre, Rivas-Luna i l’Olivera.

La quantia del val-beca menjador és de 60 euros i només podran canviar-se per articles d’alimentació de primera necessitat a les botigues Cosum o Charter. Les famílies rebran en els pròxims dies un SMS de la Conselleria amb un enllaç i les instruccions per a percebre els vals, un per cada fill beneficiari. En el cas d’alguna deficiència en el sistema, els progenitors han de contactar telefònicament amb la tutora o tutor en el centre escolar per a resoldre la incidència.

La Conselleria fa també una sèrie de recomanacions sobre nutrició saludable perquè els criteris d’alimentació que s’observen en els menjadors escolars s’apliquen també a casa. Beure aigua abundant, menjar fruites i verdures de temporada, llegums, cereals i dues o tres vegades a la setmana carn, peix o ous són alguns dels consells per a l’òptima alimentació dels xiquets.

La regidora d’Educació, Eva Santafé, ha valorat molt positivament aquesta mesura ja que “les famílies en risc d’exclusió depenen dels menjadors escolars en molts casos per a garantir la correcta i suficient alimentació de les seues filles i fills”, afegint que “l’Ajuntament sempre recolzarà en la mesura de les seues possibilitats totes aquelles iniciatives que en aquest sentit es proposen des de la Conselleria o els centres educatius”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà