Oberta la convocatòria per a participar en la XIX Escrits a la Tardor de l’Eliana

escrits de la tardor camp de turia

El certamen inclou una categoria per a promoure la literatura entre els joves elianers

L’Ajuntament de l’Eliana ha obert el termini per a participar en la XIX edició de Escrits a la Tardor Vila de l’Eliana, el certamen literari en narrativa curta en castellà i en valencià que té com a objectiu fomentar, despertar i estimular la creació artística i literària, i impulsar l’hàbit de la lectura, i l’ús social de la llengua de la Comunitat Valenciana en tots els sectors.

Com a novetat enguany, i amb el propòsit d’arribar especialment als joves elianers, s’ha incorporat la ‘Categoria Juvenil Local’ a la qual podran participar autors i autores d’entre 14 i 17 anys empadronats en el municipi optant a premis de fins a 250 euros per a les obres escrites en castellà i de fins a 300 per a les escrites en valencià. Per part seua, els premis de la ‘Categoria Primera’ seran de 1000 euros en llengua castellana i de 1200 euros en llengua valenciana. En la ‘Categoria Juvenil’, els premis seran de fins a 300 euros els relatats en castellà i de fins a 350 euros els relatats en valencià.

Les obres que es presenten al concurs, organitzat per les Regidories de Cultura, Educació i Política Lingüística, hauran de ser inèdites, no premiades amb anterioritat i de temàtica lliure. Cada participant únicament podrà presentar una obra per categoria i modalitat, excepte si s’opta per la categoria local.

Els majors de 14 anys interessats a participar podran presentar la seua sol·licitud fins al pròxim 12 de setembre de manera presencial en el Registre General de l’Ajuntament i en el Centre Sociocultural, en les oficines de Correus o en qualsevol de les formes previstes en la llei.

El jurat, que triarà les obres guanyadores en cadascuna de les categories la primera setmana de desembre, valorarà els criteris de tècnica literària i estil, creativitat i originalitat de l’obra, gramàtica, correcció de text i presentació. A més, com en edicions anteriors el consistori editarà 250 exemplars per a la commemoració del Certamen Escrits a la Tardor Vila de l’Eliana 2020.

Tal com ha explicat l’edil de Cultura, Eva Santafé, la intenció en aquesta edició és promoure la inquietud artística en les llengües cooficials especialment entre els joves de l’Eliana, promocionant l’escriptura i la lectura.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.