L’escriptora Alicia Giménez Bartlett clausura la Setmana de les Lletres de l’Eliana

La quarta edició ha posat en valor el paper de la dona

Dins de la programació de la IV Setmana de les Lletres Vila del l’Eliana, que s’ha celebrat del 19 al 24 d’octubre, va tindre lloc una trobada amb l’escriptora Alicia Giménez Bartlett, pionera a aportar una perspectiva femenina i feminista a la novel·la policíaca espanyola.

En les obres de Bartlett les dones no són les víctimes, ajudants o esposes, sinó les vertaderes actores de la trama, mentre el seu etern acompanyant és sempre un subaltern. Una dona protagonista, Petra Delicado, casada en tres ocasions, adúltera, i que no vol tindre fills, acaba trencant amb molts estereotips tradicionals de feminitat.

semana de las letras de l'Eliana

La cita va arrancar amb la recepció oficial per part de la primera tinenta d’Alcalde, Marta Andrés, en el Saló de Plens on se li va fer lliurament d’un record commemoratiu de l’acte i va ser convidada a signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

La comitiva es va traslladar a la biblioteca municipal on s’havia instal·lat una placa commemorativa de la seua visita i que llueix ja juntament amb la dels escriptors homenatjats en anteriors edicions de la Setmana de les Lletres: Juan José Millás, Almudena Grandes i Javier Cercas. Allí va departir amb el personal de la Biblioteca i amb els joves integrants del Club de Lectura juvenil de l’Eliana.

La conferència-homenatge a Bartlett va tindre lloc a l’Auditori amb la presència de la Directora General de Cultura, Carmen Amoraga, i de l’escriptor elianer i crític de cinema, Pedro Uris, que va comentar l’obra de la literata.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà