L’Eliana crea una nova zona per a gossos

S’ha repara les séquies de l‘Hort de les Taules

L’Eliana ja disposa d’una nova zona d’esplai caní al parc Hort de les Taules. Aquest espai d’uns 800 m² de superfície, que ocupa els antics horts d’oci, ha sigut transformat amb la instal·lació de clos i equipat amb bancs, portes d’accés controlat, papereres amb dispensadors de borses i arbratge que proporcionarà ombratge als gossos i als seus propietaris i propietàries. A més, ha inclòs cartelleria de bon ús i protecció de l’arbratge de l’interior.

D’altra banda, l’Ajuntament del municipi ha reparat també, entre els mesos de febrer i maig, el sistema de les tres séquies ornamentals del parc mitjançant la seua impermeabilització interior i esquerdejat exterior.

L’actuació, en la qual el Consistori ha invertit un total de 50.000 euros, s’ha completat amb la instal·lació d’una zona de plantes mel·líferes i la col·locació d’un insectari per a afavorir la biodiversitat i el control biològic (sense pesticides) de les plagues. Aquests “hotels” són instal·lacions en les quals es deixen branques, teules i troncs amb l’objectiu de donar recer als insectes, garantir la seua reproducció i permetre que formen part de l’ecosistema del jardí de Les Taules.

Tal com ha explicat l’edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, “en el medi natural, aquests animals tenen al seu abast forats i clivelles on trobar recer, però en els entorns urbans la seua pervivència resulta més complicada. Per això, instal·lar elements com aquest en diferents espais públics o també als jardins de les cases ajuda a protegir-los a ells i, per extensió, també a nosaltres”.

Per part seua, l’alcalde Salva Torrent ha posat en valor aquesta zona verda de la localitat, sensiblement millorada després d’aquestes actuacions, i ha convidat a la ciutadania a visitar-la i a gaudir d’ella.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà