L’Eliana posa en valor la seua aigua de qualitat

Planta de l'Eliana

El consistori llança una campanya per al seu consum

L’Ajuntament de l’Eliana arranca hui una nova campanya de l’aigua que es desenvoluparà durant els pròxims mesos amb l’objectiu de conscienciar i informar la ciutadania sobre els avantatges de beure l’aigua de qualitat de l’aixeta. Està campanya, que es llança amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra aquest dissabte 5 de juny, està a més alineada amb un total de 9 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) relacionats amb la qualitat de l’aigua, la salut, el consum responsable, la sostenibilitat, la innovació, la protecció de la vida submarina, l’estalvi, l’aliança entre institucions i empreses i la responsabilitat en la seua gestió.

I és que amb la posada en marxa l’any 2019 de la Planta Desnitrificadora, l’aigua de l’Eliana supera els més estrictes controls de qualitat exigits per la legislació nacional i europea. Amb la finalitat de garantir l’accés universal a l’aigua potable segura i assequible per a tots en 2030, és necessari realitzar inversions adequades en infraestructures, proporcionar instal·lacions sanitàries i fomentar pràctiques d’higiene. Aquesta tecnologia implantada a l’Eliana contribueix també al desenvolupament de diferents iniciatives municipals destinades a optimitzar el consum d’aigua potable. Així, l’Ajuntament ha implantat ja una nova xarxa d’aigua regenerada destinada a usos com el reg de parcs i jardins o al manteniment d’instal·lacions esportives, aprofitant part de l’aigua sobrant del procés de desnitrificació.

A més, amb motiu del llançament d’aquesta campanya es tornaran a reactivar les visites a la Planta, que van quedar suspeses amb motiu de la Covid-19, per a això els veïns i veïnes que vulguen conéixer-la amb major profunditat poden inscriure’s a través del formulari habilitat per a això en la web municipal o en la de Hidraqua, empresa concessionària del servei.

Durant anys la ciutadania de l’Eliana no ha pogut consumir l’aigua de l’aixeta de manera satisfactòria pel fet que en la seua composició hi havia un important nivell de nitrats no recomanable per a lactants i embarassades. Això va obligar a milers d’elianers i elianeres a buscar alternatives costoses com el consum de l’aigua embotellada o a través d’osmosi. La construcció d’una planta amb sistema d’electrodiàlisi reversible, pionera en la Comunitat Valenciana, ha resultat ser la millor solució per al municipi gràcies al seu menor consum energètic i l’elevada capacitat de tractament.

Tal com ha recordat l’alcalde, Salva Torrent, l’aigua de l’aixeta és el mitjà més còmode, ecològic, econòmic, segur i més intel·ligent de beure aigua. “L’Eliana disposa d’una aigua d’alta qualitat que es podria fins i tot embotellar, la qual cosa ha de ser un orgull per a la seua ciutadania”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà