Serveis Socials de l’Eliana tramita les ajudes autonòmiques al Lloguer d’Habitatge

La renda mensual ha ha augmentat de 480 a 550 euros

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Eliana informen que està obert el termini per a sol·licitar les Ajudes al Lloguer d’Habitatge de la Generalitat Valenciana. Com en el cas de les ajudes a joves, la tramitació enguany es realitzarà exclusivament per mitjans telemàtics, però el servei estarà habilitat per a gestionar-les en nom de les persones sol·licitants. Per a això hauran de demanar cita prèvia, abans del pròxim 8 de juliol que finalitza el termini, en el 96 275 80 30 i marcant l’extensió 515.

Enguany el límit de la renda mensual de lloguer que pot ser subvencionable ha augmentat de 480 a 550 euros i subvencionarà fins a un 40% o fins a un 50% si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys. L’habitatge llogat haurà de ser la residència habitual i permanent de la persona arrendatària durant tot el període per al qual se sol·licita l’ajuda, inclòs entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

Els ingressos de les persones que consten, o no, com a titulars del contracte de lloguer hauran de ser iguals o inferiors a tres vegades l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM). El límit serà de quatre vegades el IPREM si es tracta d’una família nombrosa de categoria general o de persones amb discapacitat, i de cinc vegades el IPREM quan es tracte de famílies nombroses de categoria especial o de persones amb discapacitat.

La ciutadania que desitge presentar la seua sol·licitud a través dels seus propis mitjans haurà d’obtindre, si no disposa encara d’ell, el certificat digital de manera gratuïta en l’Agència de Desenvolupament Local (AEDL), situada en el Centre Sociocultural i de dilluns a dijous en horari de 9 a 13 h.

L’edil de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, ha manifestat que aquesta nova eina permetrà als Serveis Socials oferir una atenció més personalitzada i completa sobre el procés de sol·licitud de les ajudes a l’habitatge, donant resposta a la complicada situació residencial de veïns i veïnes. “El nostre objectiu és que cap família que tinga dret a aquestes ajudes es quede sense accedir a elles, especialment en un any complicat a causa de la pandèmia de covid-19”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà