L’Eliana aprova una moció a instàncies de Compromís per a la condemna d’agressions masclistes, lgtbifóbiques, racistes i d’odi

Semana LGTBI l'Eliana Camp de Túria

La moció ha sigut aprovada per tots els grups municipals

L’Eliana ha aprovat al plenari municipal una moció, presentada per Compromís per Paterna, i a la qual es van adherir tots els grups municipals de l’Ajuntament, per a la condemna d’agressions masclistes, lgtbifóbiques, racistes i d’odi.

Davant esta aprovació, la regidora de Compromís, Isabel Montaner, ha manifestat que “les representants polítiques democràtiques no podem quedar-nos impassibles quan són les persones més vulnerables les que estan sent assenyalades i quan és la nostra joventut la principal diana deste procés homogeneïtzador i de radicalització ideològica que intenta la ultradreta en els últims temps”.

La proposta de la formació valencianista no solament ha comptat amb la unanimitat de la corporació municipal, sino que de fet tots els grups han decidit adherir-se a la proposta, qüestió que atenent a la realitat política en diferents institucions és una qüestió que deuria ser motiu d’orgull per a la ciutadania de l’Eliana, doncs condemar aquests tipus de resolucions suposa, ara més que mai, l’únic camí a seguir per a lluitar contra els intents continuus de l’extrema dreta de normalitzar la persecució ideològica i fins i tot física, de les persones pel seu origen, ètnia, llengua, creences, identitat y orientació sexual o simplement per ser dones, assenyalen des de Compromís.

Pensem que era necessari que l’Eliana tinguera aprovada esta moció, estem davant un intent de retrocedir en drets humans ja consolidats a la nostra societat, capdavantera en la lluita per la igualtat de les dones, les llibertats sexuals i de les persones LGTBIQ+ amb molt desforç des de la fi de la terrible dictadura franquista.

Destaquen fonts de Compromís que entre els acords aprovats a la moció destaca la condemna dels discursos d’odi i negacionistes fets per partits i representants polítics des de les institucions públiques, així com instar a les forces polítiques democràtiques a no pactar amb qui promoga estos discursos ni acceptar el seu suport en el normal funcionament institucional en salvaguarda de la democràcia, els Drets Humans i les llibertats constitucionals.

Per concloure, Isabel Montaner ha volgut destacar que “amb esta moció volem condemnar el brutal assassinat de Samuel Luiz al crit de Maricón de mierda i que ha despertat la indignació ciutadana a tot lEstat. Però també volem condemnar lassassinat de Younes Bilal amb tres trets al pit al crit de Fuera moros de mierda de este bar, el passat 13 de juny. Així com també volem condemnar tots els assassinats masclistes 1.106 desde 2003 (27 enguany), la major xacra social que patim. Les últimes dones, Amal (a Sabadell) i Luisa Amelia (en Pozuelo de Alarcón), foren assassinades per les seues parelles el 22 de juliol. Però a més, portem mesos sense saber què va passar amb les tres dones que aparegueren assassinades a diferents sèquies del País Valencià en un curt espai de temps.”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà