L’Eliana destina 63.160 euros en la lluita contra els incendis forestals

El Consistori edita un fullet amb consells d’autoprotecció per a Entrepins

El ple de l’Ajuntament de l’Eliana va aprovar dijous passat, 29 de juliol, una modificació de crèdits amb l’objectiu de dotar-se de més i millors mitjans en la prevenció i protecció contra incendis. Així, destinarà 18.135 euros a l’adquisició de 15 canons portàtils que permeten mantindre la humectació de la franja d’interfície urbana-forestal d’Entrepins, en funció de les previsions de risc d’incendi.

Així mateix, les regidories de Serveis Urbans i Seguretat Ciutadana, han detectat la necessitat d’instal·lar un total de 10 nous hidrants en els barrancs Mandor i Lluquet i en les pinedes de Doctor Moliner i Ramón Navarrete, tal com estableix el Pla local contra Incendis. La inversió prevista per a aquesta arcuació ascendirà a 17.206 euros.

Finalment, el Consistori invertirà altres 27.820 euros en la redacció del projecte d’execució del sistema Guardian en la localitat, un projecte ja implantat en els municipis de Paterna, Manises i Riba-Roja del Túria destinat a augmentar la resiliència al foc en la zona de La Vallesa. L’objectiu és evitar que en cas d’incendi les flames passen a les vivendes o al contrari, en el cas que el foc es declarara en zona residencial.

A més d’aquestes noves accions, l’Ajuntament ha editat un fullet informatiu que recull consells d’autoprotecció per a les vivendes d’interfície urbana-forestal. Aquesta acció d’informació i sensibilització inclourà el repartiment, casa per casa, en totes les vivendes de la urbanització d’Entrepins. I és que, en aquesta zona d’alta incidència, és convenient adoptar un conjunt de mesures com evitar en la parcel·la acumulacions de llenya o restes de jardineria, podar els arbres pròxims a l’habitatge o assegurar la zona de la barbacoa o paeller.

Segons l’alcalde Salva Torrent mentre que aquestes noves actuacions es posen en marxa l’Ajuntament està treballant, en paral·lel, en el pla d’autoprotecció d’Entrepins. “Amb totes elles es completarà i millorarà la planificació de la lluita contra incendis en el municipi i es millora la dotació en infraestructures per a la prevenció i extinció de la qual disposa l’Eliana”, ha asseverat.

cartel eliana
Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà