L’Eliana reconeix l’esforç de la joventut en el seu dia mundial

juventud l'eliana

L’Ajuntament impulsa programes estables, d’oci i formació als i les joves

El Dia Internacional de la Joventut se celebra cada 12 d’agost per a reconéixer els esforços d’aquest col·lectiu en la millora de la societat global i amb l’objectiu de promoure maneres d’involucrar activament a xiquets i joves adults perquè realitzen contribucions positives a les seues comunitats.

El lema de l’ONU per a aquesta efemèride en 2021, “Transformar els sistemes alimentaris: Innovació juvenil per a la salut dels éssers humans i del planeta”, posa en relleu l’èxit d’aqueix esforç mundial que no s’aconseguirà sense la participació significativa dels joves; ja que s’espera que la població mundial augmente en 2.000 milions de persones en els pròxims 30 anys, amb el que no bastarà amb incrementar la producció d’aliments més saludables i sostenibles per a garantir el benestar humà i del planeta.

I és que la joventut pot ser una força positiva per al desenvolupament quan se li brinda el coneixement i les oportunitats que necessita per a prosperar. En particular, els i les joves han d’adquirir l’educació i les habilitats necessàries per a contribuir en una economia productiva; i necessiten accés a un mercat laboral que puga absorbir-los en el seu teixit. En aquest sentit, el projecte l’Eliana Emprén fomenta iniciatives empresarials innovadores i la generació d’autoocupació alhora que promou un espai de diàleg i ofereix capacitació per a desenvolupar i potenciar idees de negoci en el municipi.

A més, la Regidoria de Polítiques de Joventut treballa durant tot l’any impulsant diversos programes d’oci educatiu com el programa Creativa´t, tallers d’estiu, grups d’arts escèniques i a través de diferents línies d’ajudes com l’Eliana Et Beca, ajudes al lloguer o les noves Beques de Corresponsals. Al seu torn, l’àrea està treballant per a oferir formació certificada com el curs de Monitor d’activitats de temps lliure que es va dur a terme, de manera gratuïta, el mes de juliol passat.

L’edil de l’àrea, Jorge Pérez Comeche, ha reconegut que la imaginació, els ideals i l’energia dels i les joves són fonamentals per al desenvolupament de la nostra societat. “Des de l’Ajuntament els traslladem les nostres felicitacions en el seu dia mundial, amb un missatge en positiu i posant en valor les seues qualitats, el seu compromís social i la seua capacitat de superació”, ha declarat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà