La Policia Local inicia una campanya sobre l’ús del patinet elèctric

carteleliana2

A causa de les infraccions i a les queixes veïnals

La Policia Local de l’Eliana ha posat en marxa des de les 6 hores de hui i fins a les 21 hores una campanya de conscienciació sobre l’ús adequat dels patinets elèctrics en la via pública. Aquesta acció es repetirà amb el mateix horari tots els dies fins al divendres 24 de desembre.

Agents de la Policia Local establiran controls en les vies del municipi i informaran els usuaris de les condicions per a poder circular amb el patinet i sobre la infracció observada. Al llarg de la campanya no s’imposaran sancions, ja que s’estableix un criteri merament informatiu i dissuasiu, però una vegada conclosa aquesta els agents començaran a tramitar les corresponents denúncies.

Segons la Policia Local, les infraccions més habituals són circular més d’una persona en el patinet, circular per la vorera o zona per als vianants, conduir amb auriculars, conduir utilitzant el telèfon mòbil o dispositius electrònics, circular amb velocitat excessiva (10 km/h per carril bici i 25 km/h per calçada), no disposar de sistema de frenat, dispositiu d’advertiment acústic (timbre) o llums i dispositius reflectors darreres i davanters. Es recomanarà la utilització del casc homologat fins a l’entrada en vigor de la reforma de la Llei de Trànsit, excepte en menors de 16 anys que estan obligats a portar casc homologat.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana ha editat un tríptic informatiu en el qual s’expliquen les normes vigents sobre l’ús de patinets elèctrics en la via pública. Aquest document ja està distribuint-se en la localitat i ha sigut repartit la setmana passada en els centres educatius.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Vicente Zamora, ha recalcat que “els patinets elèctrics, en la seua condició de vehicles de motor, són una arma en potència que poden causar accidents”. Zamora va insistir en la necessitat de continuar amb les accions d’Educació Viària que duu a terme la Policia Local en els centres educatius, que van ser interrompudes el curs passat a causa de la pandèmia i que enguany es reprendran.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà