L’Eliana aposta per la prevenció de situacions de risc en la infància

l'eliana ies

Estudiants del mòdul d’Educació Infantil reben sensibilització i formació per a identificar possibles casos

L’alumnat del 2n curs del cicle formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de l’IES l’Eliana ha rebut aquesta setmana una xarrada informativa amb l’objectiu de fomentar la prevenció i detecció precoç de possibles situacions de risc en la primera infància. La formació, impartida per l’equip d’intervenció de Serveis Socials, ha facilitat informació sobre protocols d’actuació i sobre formes d’identificació de trets o conductes que puguen presentar els xiquets, xiquetes i adolescents.

Aquesta acció s’engloba dins del programa municipal BÉ-ESTAR FAMILIAR, que entre els seus objectius comunitaris es troba el de desenvolupar accions de sensibilització i formatives que reforcen el paper de protecció i detecció de la ciutadania davant possibles situacions de desprotecció i maltractament en la infància i adolescència. A través d’aquestes es dona difusió dels protocols i recursos existents, amb la finalitat d’acostar el paper dels Serveis Socials, centres educatius, l’Equip Municipal contra la Violència de Gènere, Domèstica, i altres agents implicats com la Policia Local, sanitat, etc., com a referents d’ajuda i protecció, dirigida a la població en general, i en aquest cas a futurs professionals de l’educació infantil.

L’edil del Polítiques Socials, Mª José Valenzuela ha recordat l’aposta de l‘Ajuntament de l’Eliana per la creació de xarxes de coordinació i de sensibilització davant possibles situacions de maltractament i negligència “com a elements clau per a fomentar el benestar en la infància i les famílies de l’Eliana”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà