Oberta la consulta pública prèvia per a elaborar l’ordenança d’accessibilitat universal a l’Eliana

l'eliana

La ciutadania pot respondre a una sèrie de qüestions plantejades pel consistori per a la seua futura redacció fins al pròxim 29 d’abril

L’Ajuntament de l’Eliana ha obert la fase de consulta púbica prèvia a l’elaboració de la futura Ordenança general d’accessibilitat del municipi, amb l’objectiu de donar audiència i demanar aportacions a la ciutadania. El nou text buscarà abordar aspectes universals i més enllà de l’eliminació de les barreres arquitectòniques, incloent problemàtiques com l’accessibilitat sensorial i la cognitiva, en tots els àmbits, entorns i activitats locals.

El període de consulta estarà obert fins al pròxim 29 d’abril i tant la ciutadania com les entitats locals poden respondre a qüestions com: quins són els condicionants a tindre en compte en l’elaboració de l’ordenança?, quins són els continguts, àmbits i matèries als quals hauria de referir-se?, quines necessitats específiques d’accessibilitat haurien d’abordar-se? i quines mesures podrien incloure’s per a millorar i reforçar l’accessibilitat al municipi?, a més de suggeriments i observacions que es desitgen formular. Totes les respostes podran ser presentades per registre d’entrada de l’Ajuntament o per correu electrònic dirigit a participacio@leliana.es.

Aquest tràmit, que vindrà seguit d’una fase d’audiència pública de l’esborrany del text i que es debatrà, abans de la seua aprovació, al Consell de Participació Ciutadana, es realitza amb totes les ordenances, reglaments i plans locals, tal com recull la Llei de Procediment Administratiu. A més, per a facilitar el procés el consistori ha habilitat una nova secció a la web lelianaparticipa.es, on es podran consultar els processos normatius en marxa.

Des de l’àrea de Grans Projectes i Infraestructures, la regidora Marta Andrés ha recordat que l’Eliana vol avançar cap a l’accessibilitat en tots els àmbits, des de l’urbanisme, les infraestructures i l’edificació fins al transport, la informació i comunicació, l’oci i la cultura, el turisme i, fins i tot, l’ocupació. “Per això, anime a veïns i veïnes a participar en aquesta primera fase del procés per a, entre tots, progressar cap a la igualtat d’oportunitats, la no discriminació, la inclusió i la vida independent de les persones amb discapacitat”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà