Obres Públiques trau a licitació els aparcaments de Metro de Horta Vella a Bétera i el Clot en Riba-roja de Túria

arcadi españa generalitat

En l’estació de Bétera es preveu crear entre 150 i 250 places i en Riba-roja dos aparcaments de 30-40 places cadascun

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació la redacció del projecte de construcció d’aparcaments dissuasius en la xarxa de Metrovalencia al costat de les estacions de Horta Vella a Bétera (L1) i El Clot (L2) a Riba-roja de Túria.

El conseller Arcadi España ha explicat que aquestes dues actuacions formen part del pla d’estacionaments dissuasius per a l’àrea metropolitana valenciana que ha dissenyat la Conselleria amb l’objectiu de “fomentar l’ús del transport públic, la descarbonització i descongestionar les ciutats”.

Aquest pla, que el conseller va presentar el mes de desembre passat, compta amb un pressupost de 32 milions d’euros i contempla la creació de 17 nous pàrquings en les estacions de Metrovalencia i Adif, així com l’ampliació i millora de l’accessibilitat dels quals ja en funcionament i la creació de llançadores en dues estacions. D’aquesta manera l’àrea metropolitana de València comptarà amb 13.590 places, xifra que triplica les existents actualment, ha apuntat Arcadi España.

Així, en l’estació de metro de Horta Vella a Bétera es preveu un aparcament dissuasiu amb capacitat entre 150-250 places per a cotxes. També estarà connectat amb la variant nord de Bétera, de manera que puga donar servei als veïns i veïnes de les poblacions pròximes on no arriba el servei de Metrovalencia, com Nàquera i Olocau, i a les nombroses urbanitzacions de l’entorn.

En l’estació d’El Clot de Riba-roja de Túria s’han projectat dos aparcaments dissuasius, un a cada costat de la via del ferrocarril. Cadascun d’ells tindrà una capacitat de 30-40 places i també estaran connectats amb la carretera CV-336 Sant Antoni de Benaixeve-Riba-roja de Túria perquè puga donar servei als ciutadans i ciutadanes de les urbanitzacions.

En tots dos aparcaments dissuasius, es preveu habilitar àrees de aparcabicis, que estiguen protegits de les inclemències del temps i assegurances, amb control d’accés i sistema de videovigilància.

Aquesta actuació està inclosa en els Fons Europeus del mecanisme de recuperació i resiliència (MRR) corresponents a la Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible.

Aparcaments dissuasius en Metrovalencia

En l’actualitat Metrovalencia ofereix de manera gratuïta, gràcies al sistema Pàrquing + Metre (P+M), un total de 1.439 places d’estacionament repartides en les estacions de Llíria (41), Pobla de Vallbona (40), l´Eliana (39), Massarrojos (62), Rocafort (54), Entroncament (40), Seminari – CEU (48), Font del Pitxer (52), Bétera (60), Font Almaguer (42), València Sud (590), Sant Ramón (3), La Presa (123), Masia de Traver (198) i Riba-roja de Túria (47).

A més, cal afegir les 50 places posades en servei per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil 1r; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.163 places, totes elles en els voltants de les estacions i parades citades.

Per tant, a les 1.439 places d’aparcament amb què compta Metrovalencia cal sumar els 1.163 estacionaments municipals, amb els quals els usuaris del metre podran disposar d’un total de 2.602 places gratuïtes.

Aquest servei fomenta l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metre, facilitant l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris que no tenen una parada de metro pròxima. A més, contribueix a la descongestió del trànsit viari en superfície i a la cura al medi ambient.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà