L’Eliana rep al seu Cronista Oficial, Vicente Rubio

cronista leliana

Aquest títol honorífic va ser creat en 2019 a proposta del Centre d’Estudis Locals

L’Ajuntament de l’Eliana ha rebut al Cronista Oficial del municipi, Vicente Rubio i Miquel. Aquest títol honorífic va ser creat pel ple al novembre de 2019 a proposta del Centre d’Estudis Locals (CEL) per a realitzar una narració objectiva dels principals esdeveniments socials, culturals, polítics o econòmics relacionats amb el municipi i la seua ciutadania. Entre els objectius d’aquest compromís, de caràcter vitalici, es troba el de rescatar tradicions populars perdudes, posar en valor la història i costums locals i procurar la custòdia adequada dels documents històrics, permetent i facilitant la labor investigadora.

L’Eliana té una llarga història que destacar i un vast patrimoni cultural, la transmissió del qual l’Ajuntament té el compromís i el deure de garantir i llegar a futures generacions, fomentant que no desaparega la pròpia identitat del municipi.

La llarga trajectòria investigadora i divulgadora de Rubio lligada a la seua l’Eliana natal queda patent amb la publicació de gran quantitat d’articles relacionats amb la seua història i patrimoni cultural, així com a través de la seua col·laboració amb el CEL i altres associacions locals, col·lectius i institucions com la Universitat de València.

Salva Torrent, qui ha estat acompanyat en l’acte de reconeixement per la Corporació Municipal al complet i d’autoritats i representants locals, ha recordat que ‘Vicente és un investigador incansable, arrelat, coneixedor com ningú de la història documentada del poble, dels seus costums, societat i patrimoni, però sobretot és un apassionat de l’Eliana’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà