L’Eliana ja compta amb un Pla Urbà d’Actuació Municipal

l'Eliana

El document estableix una vintena d’actuacions com la implantació del transport a demanda o la instal·lació d’aparcaments solars

El Ple de l’Ajuntament de l’Eliana ha aprovat recentment el Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM), un document de caràcter estratègic que defineix les línies d’actuació per al desenvolupament del municipi d’una forma ordenada i prioritzant aquelles obres i serveis més necessàries. El document ha sigut elaborat sobre la base d’una anàlisi de la realitat actual i comptant amb la participació pública de veïns i veïnes per a definir els objectius estratègics concordes amb els ODS de l’Agenda 2030.

Com a resultat, ha establit una vintena d’actuacions per a la seua implementació que inclouen des d’implantar el transport a demanda (TAD), la promoció d’habitatge de lloguer per a la població jove, la instal·lació d’aparcament alimentats amb energia solar, la conversió en zona de vianants del centre urbà, el desenvolupament d’un camí escolar segur o la creació d’un centre de convivència per a majors, entre altres. Tot això servirà per a avançar en el disseny d’un municipi més habitable, just, inclusiu, saludable, intel·ligent i sostenible.

El PUAM és una de les actuacions recollides al Pla d’Inversions 2020/2021 de la Diputació de València, subvencionat amb 20.487 euros i la seua redacció facilitarà, al seu torn, l’accés a noves subvencions de l’ens supramunicipal en futures convocatòries. El document complet es pot consultar en el tauler d’anuncis de la Seu Electrònica.

Salva Torrent, primer edil, ha destacat la vocació transformadora del Pla quant als espais i àrees públiques, al mateix temps que ha fomentat els processos de participació ciutadana en el disseny municipal de futur, resultat de la reflexió i l’acció col·lectiva entre l’Ajuntament, els agents socials i la societat civil. “A més, el document s’ha redactat sobre la base de clars principis de sostenibilitat i d’igualtat, dotant al document d’una clara perspectiva de gènere”, ha posat en valor.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.