Bétera subvenciona als seus veïns amb diversitat funcional o malaltia mental

Subvención asistencia Diversidad Funcional

Una mesura social per a pal·liar les despeses que han de suportar les persones amb diversitat funcional per assistència als centres

Subvenció per als veïns i veïnes amb diversitat funcional física, psíquica, sensorial o malaltia mental que assisteixen a centres. Aquesta és l’última mesura de caràcter social empresa per la regidoria de Drets Socials per a beneficiar als usuaris de Centres Ocupacionals, Residències, Centres d’Estimulació Primerenca, Centres de Dia, CRIS o qualsevol centre o institució pública, concertada o privada al qual hagen d’acudir per raó de la seua discapacitat.

“Volem que els usuaris isquen de casa i mantinguen una vida el més autònoma possible. Acudir a aquests centres els proporciona una certa independència i per a les famílies són un moment de respir”, ha explicat la regidora de Drets Socials, María Segura.

“Amb aquesta mesura volem ajudar les famílies a pal·liar les despeses ocasionades per l’assistència a aquests centres que manquem en la nostra localitat, i que fins hui eren costejats íntegrament per elles”, ha afirmat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Per a això, s’ha dut a terme una modificació en l’Ordenança Reguladora de les Bases específiques per a la concessió de prestacions socials econòmiques en matèria de Serveis Socials que ha sigut aprovada en el Ple Ordinari del mes de Setembre.

Aquesta modificació està motivada d’una banda, per l’evolució que ha tingut el resultat de l’aplicació de la mateixa en l’atorgament de les ajudes i d’altra banda, per la necessitat de regular ajudes per a persones amb diversitat funcional en atenció de pal·liar les despeses que han de suportar les persones amb diversitat funcional física, psíquica, sensorial o malaltia mental que hagen d’assistir als seus centres de referència.

“És una mesura més que posem en marxa per a la promoció de l’autonomia personal de les persones amb diversitat funcional”, ha continuat Elia Verdevío. Des de l’Ajuntament treballen per a garantir i fomentar el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte entre tots els seus veïns i veïnes, però sobretot, en l’exercici real i efectiu dels drets de les persones amb diversitat, en igualtat de condicions respecte de la resta de la ciutadania.

“El nostre objectiu en l’àrea de Drets Socials és la promoció de l’autonomia personal, de l’accessibilitat universal, de l’accés a l’ocupació, de la inclusió a Bétera i la vida autònoma, tot això sempre a la recerca de l’erradicació de tota desigualtat”, ha destacat María Segura.

Reivindicacions

Bétera és un dels pocs municipis de la comarca Camp de Túria que en l’actualitat segueix sense comptar amb infraestructures socials. Per això, des de la regidoria no desisteixen de la seua obstinació per reivindicar la urgent necessitat de la implantació d’un Complex de Diversitat Funcional a Bétera que, tal com indiquen, “suposaria no haver de desplaçar a tots els veïns i veïnes amb diversitat funcional”. Mentrestant, i a l’espera de notícies de la Direcció General d’Infraestructures Socials de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, des del Consistori continuen ajudant a la ciutadania beterense amb mesures com aquesta que pal·lien aquesta falta d’instal·lacions socials.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà