El curt ‘1.17 AM’ de Pango Pongo guanya el Festival l’Eliana Cinema

eliana cinema 2022

L’Espiral Daurada està dotada amb 1.000 euros

El VI Festival de Curtmetratges l’Eliana Cinema, que s’ha celebrat des del 9 de setembre, es va clausurar aquest dissabte amb la gala de lliurament d’un total de 13 guardons i esments especials. L’Auditori va vestir de nou de catifa roja per a rebre a personalitats del món del seté art com l’actriu i productora María Minaya i la també actriu i cantant, Silvia Rico. L’acte va comptar amb l’actuació del duo musical format per Heidi Erbrich, violinista clàssica i Eva Domingo, cantant i compositora.

El curt ‘1.17 AM’ de l’equip Pango Pongo es va alçar amb l’Espiral Daurada de la secció ‘72 hores’, en la qual els equips de rodatge participants realitzen una obra de temàtica lliure i amb localitzacions a l’Eliana durant tres dies. Un premi dotat amb 1.000 euros que va sumar al palmarés la millor fotografia. En segon lloc, amb una dotació econòmica de 500 euros, el guardó va recaure en el curtmetratge ‘18.36’ de Pumu Films. El bronze, proveït d’una ajuda de 300 euros, va anar a parar a les mans de Kino Films per ‘El reloj’.

El premi del públic va ser per a ‘Babá’, de PAQMIN mentre que el millor guió se’l va portar ‘A destiempo’ de JJG, la millor interpretació per al ja clàssic del concurs Adrián Igual per ‘Juego de cronos’ i la millor directora o guionista, de la mà de l’associació feminista Lliures va ser per a la creació de Vancouver, ‘Mírame’. Respecte al premi del Centre d’Estudis Locals de l’Eliana (CEL), dotat amb 150 euros, ‘A deshores’, de Rodamons va apostar per la promoció del valencià i l’accèssit LGTBI+, atorgat per Marietes, amb idèntica dotació, va recaure a ‘Despertar’ de Punto i Coma.

Els esments especials es van repartir dins de la nova secció ‘Cinema a l’Escola’, al Rivas Luna per ‘Valerosas’, a l’IES de Bétera amb el premi del públic per ‘Sapiens’ i a l’IES l’Eliana per ‘L’herència’, premi valors socials de Caixa Popular.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha agraït la implicació i el saber fer de l’associació cultural LeCinema, que organitza com cada any l’esdeveniment, i ha destacat l’alt nivell de les obres, a més d’oferir durant més d’una setmana una àmplia programació amb documentals de Rafa Maluenda i Óscar Bernácer i amb actuacions destacades sobre el món del cinema com la de Swingloïde Trio que van fer les delícies del públic elianer.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà