Irene Vallejo, premi de les Lletres Vila de l’Eliana

irene vallejo

‘El infinito en un junco’ que ha venut 1 milió d’exemplars

La VI edició del Premi de les Lletres Vila de l’Eliana, un espai d’homenatge i trobada cultural amb un escriptor o escriptora de reconegut prestigi, ha tancat amb gran èxit de participació. Prop de 400 persones es van donar cita divendres passat, 3 de febrer, per a conéixer a la guardonada d’enguany: Irene Vallejo.

L’acte va tindre lloc primer en el Saló de Plens, on va ser rebuda per la Corporació Municipal i en el qual després de signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, va poder conéixer el projecte de reforma i ampliació de la Biblioteca. De camí al Centre Sociocultural, on l’esperaven centenars de lectors, l’autora va visitar labBiblioteca provisional on va signar els exemplars dels seus llibres per a préstec i va tindre una breu trobada amb els membres del Cub de Lectura Juvenil i posteriorment el Espai Tarrazona, que ja llueix el seu nom.

El Nou Espai va rendir un merescut homenatge a la triada pel jurat amb l’objectiu últim de promocionar la lectura en el municipi i de contribuir a l’enriquiment cultural dels veïns i va compartir una distesa xarrada sobre literatura i llibres.

El Consistori va haver d’habilitar pantalles i duplicar l’aforament a la sala d’exposicions. No obstant això, l’autora es va quedar fins al final per a signar tots els llibres dels seus seguidors.

Vallejo, entre molts altres reconeixements, ha rebut el Premi Nacional d’Assaig 2020 pel seu llibre ‘El infinito en un junco’ que ha venut més d’1 milió d’exemplars a tot el món i ha sigut traduït a més de 20 idiomes. A Espanya porta ja 45 edicions llançades.

A més, col·labora amb el diari Heraldo de Aragón i El Pais Semanal. En la seua obra literària destaquen les novel·les ‘La luz sepultada’ i ‘El silbido del arquero’, a més d’haver publicat llibres i assajos infantils i antologies.

Aquest guardó ha sigut atorgat en anys anteriors a autors com Javier Cercas, la desapareguda Almudena Grandes, Juan José Millás, Alicia Giménez Barlett o Ferran Torrent.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà