El projecte 50/50 dona els seus primers resultats al Virgen del Carmen de l’Eliana

El centre escolar ha aconseguit reduir el seu consum d’aigua

El CEIP Virgen del Carmen ja està recollint els primers fruits en forma d’estalvi d’aigua gràcies al projecte 50/50 posat en marxa per l’Ajuntament de l’Eliana. Una eina per a motivar el canvi d’hàbits i modificar la percepció de l’energia, com una qüestió llunyana o amb poc marge d’actuació i amb la qual el centre generarà incentius en funció de l’estalvi aconseguit.

Així, des d’el mes de novembre passat, s’està desenvolupant en 3 fases: una primera d’organització amb reunions, recopilació de dades històriques de consum i anàlisi de la situació energètica de partida. La segona de desenvolupament, compta amb tallers de presentació, formació sobre el mercat energètic, sessions de seguiment dels nous hàbits i anàlisis del seu impacte en les factures d’energia, gas i aigua. En una última fase, de tancament, es generarà un informe final amb indicadors i èxit en les accions dutes a terme i l’equip energètic consensuarà en què usar el 50% dels estalvis del premi o subvenció i el 50% per a la inversió en millora de l’eficiència energètica del centre.

El consistori, conscient que l’energia és un element clau per al funcionament de la societat, continua aplicant polítiques d’estalvi i eficiència energètica per a pal·liar l’emergència climàtica i avançar cap a un futur més sostenible: d’emissions neutres, basat en l’ús racional de l’energia i les fonts renovables i amb les quals està complint amb mitja dotzena dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Cristina Díaz, regidora de Sostenibilitat Ambiental, ha posat en valor el treball dels xiquets i xiquetes que participen en l’equip energètic i que han pogut aconseguir estalvis importants amb xicotetes accions. ‘La intenció de l’Ajuntament és estendre aquesta iniciativa a altres centres educatius públics de la localitat’, ha assegurat

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà