La Biblioteca de l’Eliana guanya de nou un dels premis María Moliner

El guardó, dotat amb 2.772 euros, es destinarà a l’adquisició de nou material bibliogràfic

La Biblioteca Pública Municipal de l’Eliana ha obtingut de nou, i per tercer any consecutiu, un dels premis de la XXIII edició del Concurs de Projectes d’Animació a la Lectura María Moliner, dirigit a municipis de menys de 50.000 habitants. El guardó, dotat amb 2.772 euros, es destinarà a l’adquisició de nou material bibliogràfic que, molt prompte, estarà a la disposició de la ciutadania.

El concurs, al qual s’han presentat prop de 600 projectes, està convocat pel Ministeri de Cultura i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i té com a objectiu premiar a aquelles biblioteques que duguen a terme un programa únic que incloga les accions d’animació a la lectura, l’eficiència i labor bibliotecària, la integració social en la seua comunitat, així com programes per a fomentar l’ús de les noves tecnologies. De tots ells han sigut seleccionats 370 projectes, inclòs l’elianer ‘Un any provisionals però incansables’, el quart de la província de València, sisé en tota la Comunitat Valenciana i en 42 posició en l’àmbit estatal.

El pla presentat per l’Eliana recull la importància de mantindre les activitats de difusió del gust per la lectura i fer comunitat, implicant el major nombre de col·lectius, i tot això malgrat trobar-se en un espai reduït i provisional. Entre les activitats dutes a terme destaquen les que promouen la igualtat d’oportunitats en l’accés a la lectura com és el servei de biblioteca a domicili; el centre d’interés de Lectura Fàcil; contacontes inclusius per a persones sordes i oïdores; contacontes que fomenten la igualtat i la biblioteca humana. A més de les habituals com són els clubs de lectura, les celebracions del Dia de la Poesia, el Dia del Llibre i el Dia de les Escriptores, entre altres.

La nova regidora de l’àrea, Eva Santafé, ha celebrat l’esment en un projecte dirigit a tota la ciutadania i que involucra a col·lectius amb dificultats per a l’accés a la lectura, al mateix temps que ha recordat que molt prompte la Biblioteca tornarà al nou i renovat edifici on oferirà millors serveis, accessibilitat i un fons bibliogràfic ampliat gràcies a aquest premi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà