L’Eliana reclama poder acreditar la condició de víctima de violència de gènere

Els polítics han explicat que el municipi compta amb un equip multidisciplinari capaç d’acreditar esta situació

L’Ajuntament de l’Eliana s’ha reunit aquest matí amb la Secretària Autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, per a avançar diversos temes que afecten el municipi. Així, l’alcalde del municipi, Salva Torrent, acompanyat per la tinenta alcalde i regidora d’Igualtat, Marta Andrés, han demandat a la secretària autonòmica que l’ajuntament de l’Eliana puga acreditar la condició de víctima de violència de gènere.

En aquest sentit, els responsables polítics han explicat que el municipi compta amb un equip multidisciplinari capaç d’acreditar aquesta situació. Fins ara, les dones que necessiten acreditar la condició de víctima de violència de gènere han de traslladar-se fins al Centre Dona 24h de València. ‘Si es poguera tramitar des del consistori evitaríem la doble victimització de les dones’, ha explicat Torrent. Aquesta problemàtica s’ha traslladat també a la Delegació del Govern així com al l’Institut de les Dones.

La reunió ha comptat amb la participació dels Directors Generals d’Igualtat, Davinia Bono; el de Diversitat, Stephan Soriano, i el Comissionat per a la lluita contra la Violència sobre la Dona, Felipe del Baño.

La cita ha servit també per a reclamar finançament per al futur Espai Dona de l’Eliana i veure possibles formes de col·laboració entre totes dues administracions per a realitzar una trobada comarcal d’associacions de dones en el municipi durant l’any vinent. La Secretària Autonòmica i els directors generals han mostrat la seua predisposició a atendre totes les demandes i a continuar treballant conjuntament en benefici dels veïns i veïnes elianeres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà