‘Torna la llum’ dispara un castell a l’Eliana en la prèvia del 9 d’Octubre

Torna la llum

Els espectacles pirotècnics que es dispararan en 14 municipis de set comarques

El president de la Diputació, Vicent Mompó, ha expressat el seu desig que els espectacles pirotècnics que es dispararan en 14 municipis de set comarques la nit del diumenge, amb motiu del 9 d’Octubre, “il·luminen el futur de totes les valencianes i valencians”. L’esdeveniment està organitzat per Piroval i subvencionat per la corporació provincial, en el marc d’unes ajudes als sectors tradicionals que van sorgir en temps de pandèmia i que, segons avança Mompó, “actualitzarem per a adaptar-les a les necessitats que tenen hui estos gremis, amb els quals continuarem col·laborant”.

Els castells i ‘mascletaes’ nocturnes es dispararan en la mitjanit del diumenge al dilluns a Alaquàs, Manises i Quart de Poblet (l’Horta Sud); Albuixech i Meliana (l’Horta Nord); L’Alcúdia de Crespins i Llanera de Ranes (la Costera); Castelló i Montserrat (la Ribera Alta); Benigànim, Bocairent i Alfarrasí (la Vall d’Albaida); Potries (la Safor); i L’Eliana (Camp de Túria).

La presidenta de Piroval, María José Lora, ha agraït la col·laboració de la Diputació en este projecte que “porta la cultura i l’art de la pirotècnia a tots els racons de la província”, i ha explicat que “cada municipi participant ha triat el tipus d’espectacle que ha considerat més oportú”.

Mompó ha destacat que els valencians “no entenem la festa sense la pólvora i sense eixe soroll que està en el nostre ADN”, i ha posat en valor el treball del sector pirotècnic, “un testimoniatge més de la creativitat d’esta terra”.

La Diputació ha concedit un any més 300.000 euros a Piroval per a l’organització del ‘Torna la llum’, una iniciativa que va sorgir en temps de pandèmia, “igual que altres projectes en els quals ens impliquem junt amb el Gremi d’Artistes Fallers, l’Associació Nacional de Floristes i el Gremi Artesà de Sastres i Modistes, entre altres”.

El màxim responsable provincial ha garantit que la Diputació “col·labora i continuarà col·laborant amb estos sectors tradicionals que tant fan per la nostra cultura i identitat, com no pot ser d’una altra manera”, i ha explicat que estes col·laboracions “s’actualitzaran a les necessitats que tinguen hui cadascun dels gremis o col·lectius, una vegada superades les limitacions amb les quals vam haver de conviure en el context de la pandèmia”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà