L’Eliana ja té el seu propi joc de taula

Els clavaris del Carme presenten ‘El joc del poble’

L’Eliana s’ha convertit en el primer poble a tindre el seu propi joc de taula. Sobre el tauler, els carrers del nucli urbà del municipi de Camp de Túria, sis fitxes de colors, un dau i una pila de cartes. Els jugadors han de completar el recorregut fins a arribar a l’església. El primer a entrar al temple guanya.

Arribem a l’estudi de Nacho Timón per a jugar la primera partida amb el clavari major de la Clavaria del Carme, Salvador Lisart, el responsable de màrqueting de la clavària, Ramón Rautenstrauch, i el propi dissenyador del ‘El joc del poble’.

Al llarg del recorregut seguim les indicacions de les cartes en les quals apareixen els símbols de l’Eliana com els patrons que son els comodins, la ‘dragó Anna’ i el cargol Elies; edificis característics com la Pagoda i la Torre del Virrei, elements de les festes com el correfoc, els gegants, la xaranga, la cordà, i tradicions gastronòmiques com la paella o l’esmorzar.

Entre tirada i tirada, Salvador ens compta com va sorgir la idea d’aquest joc dels Clavaris 2024 en el qual poden participar entre dos i sis jugadors des dels 8 fins als 99 anys i que compta amb la col·laboració d’InfoTúria.

P: Qui és el ‘pare’ del joc?

R: És Nacho. Ell ens va donar la idea que era nova i a partir d’ací va realitzar els primers dibuixos, les cartes i és el que ha tirat del carro, ha dedicat moltes hores, molta faena des de setembre perquè estiga el joc ja al carrer. Aquesta tenint un bon acolliment, pensem que serà un èxit. Hem d’estar molt orgullosos del treball que s’ha fet.

P: En aquesta primera edició s’han llançat 400 unitats, el cost de les quals ha sigut finançat íntegrament per les 32 empreses i comerços locals patrocinadors. Hi haurà una segona?

R: Els 368 jocs que ixen a la venda estan patrocinats i pagats pels esponsors. Gràcies a ells podem vendre’ls a 20 euros i tot eixe benefici anirà directament a la celebració de les Festes Majors de l’any que ve. Eixos diners que s’obtinga de la comercialització ens permetrà fer coses que fins i tot ja s’havien deixat de fer i recuperarem. La segona edició dependrà del fet que s’esgote aquesta primera i hi haja demanda i també interés de nous patrocinadors. Pensem que sí perquè estaran en les taules de les famílies de l’Eliana tots els dies.

P: L’Ajuntament de l’Eliana participa d’alguna manera en aquest joc? O és una iniciativa cent per cent privada?

R: L’Ajuntament de l’Eliana aplaudeix la iniciativa, però no ha col·laborat econòmicament. Li vam oferir el joc per a repartir-lo en Nadal, però malgrat voler no han pogut pel cost. És una iniciativa privad.

P: Com es pot aconseguir el joc?

El joc estarà disponible per a regalar i jugar aquest Nadal. Es pot reservar a través del correu electrònic de la clavària clavariadelcarmeliana@gmail.com o a través del whatsapp (687370614/669921382). També hi haurà venda presencial, el cap de setmana del 9 i 10 de desembre i estarem en la Fira del Comerç de l’Eliana amb un expositor en la plaça de l’Ajuntament, els dies 16 i 17 de desembre.

Nacho Timón, que es dedica al disseny de tota mena de productes susceptibles de ser fabricats, des de llums, mobiliari, que ens envolten durant la partida està molt satisfet del resultat del seu primer joc de taula.

P: Has fet tu tot, des de les il·lustracions, tauler, cartes, instruccions, caixa. En què t’has inspirat?

R: Si hi ha algun joc similar d’altres pobles, sincerament no l’he vist. No crec que hi haja una cosa semblant. Pense que és una idea original. Buscava una cosa amb la qual sorprendre, una cosa susceptible de vendre’s per a poder recaptar diners per a la clavària i en conseqüència perquè les festes del poble foren millors. Un joc de taula permet passar una bona estona i és tots els públics. En l’Oca, en el joc del ‘UNO’ i l’he anat enriquint amb aportacions que m’han anat dau per a posar en les cartes, coses típiques del poble. L’objectiu és que la gent el compre i es divertisca i estiga en família o amb amics. Per a jugar a l’Oca o al Parxís, que juguen al joc de l’Eliana.

P: Fa falta ser de l’Eliana per a jugar?

R: Si eres de l’Eliana et farà més gràcia, però si no ho coneixes no passa res, no hi ha preguntes i respostes. Pot jugar qualsevol.

P: Si hi haguera una segona edició canviaries alguna cosa?

R: De disseny no, estic bastant content i això que hem anat molt ràpid. En la dinàmica del joc introduiria alguna carta per a posar-ho un poc més difícil.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà