José Agustín Blanco, Álvaro Muñoz i Martina Calzadilla, guanyadors d’ Escrits a la Tardor

El certamen va arrancar amb la representació d’‘Amsterdam’ a càrrec de Teatreliana

Divendres passat va tindre lloc l’acte de lliurament dels premis de la XXII edició del Certamen de Relats ‘Escrits a la Tardor’ Vila de l’Eliana, el concurs literari en narrativa curta en castellà i en valencià que té com a objectiu fomentar, despertar i estimular la creació artística i literària, i impulsar l’hàbit de la lectura, i l’ús social de la llengua pròpia.

El jurat ha seleccionat, entre prop d’una vintena de relats presentats, el títol ‘Al fin es primavera’ de José Agustín Blanco, en la categoria Primera de Castellà dotat amb 1.000 euros. En la Primera de Valencià ‘Gent normal’, escrit per Álvaro Muñoz, ha sigut el relat triomfador amb 1.200 euros. Finalment, el premi en la categoria de Juvenil en Castellà dotat amb 200 euros ha sigut per a Martina Calzadilla amb el seu títol ‘El lugar que necesito’. Com cada any, les obres presentades al concurs són inèdites, no premiades amb anterioritat i de temàtica lliure i els guardons van ser entregats de mans de l’alcalde, Salva Torrent.

El comité seleccionador ha valorat els criteris de tècnica literària i estil, creativitat i originalitat de l’obra, gramàtica, correcció de text i presentació. A més, com en edicions anteriors el consistori ha editat 250 exemplars per a la commemoració del certamen, que va arrancar amb la representació a càrrec de Teatreliana de la versió dramatitzada de l’obra que va resultar guanyadora de l’edició anterior en la categoria de valencià: ‘Amsterdam’, escrita per Carme Cardona.

Torrent va destacar en l’acte l’alt nivell artístic i creatiu dels relats guanyadors i va posar en valor la ferma aposta per la cultura que realitza l’Ajuntament, recordant que, en poques setmanes, s’inaugurarà el nou contenidor cultural més important de la localitat: la Biblioteca i l’Espai Jove.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà