20 veïns de l’Eliana acaben amb èxit els tallers d’ocupació

taller empleo leliana

S’han format i treballat en obra de paleta i administració

L’Ajuntament ha clausurat els programes d’ocupació que va posar en marxa al desembre de 2022, el taller d’ocupació ‘l’Eliana Ocupa II’ i ‘Ocupa Dones’, cadascun dotat amb 251.354 euros a través d’una subvenció de LABORA.

En el primer d’ells, ha format durant un any a quatre dones i sis homes, veïns de l’Eliana, en tasques relacionades amb l’obra de paleta. A més, han pogut posar en pràctica els seus coneixements adquirits en les classes teoricopràctiques i han dut a terme diverses actuacions en benefici de la comunitat.

L’alumnat ha construït gateres de rajola per a albergar felins recollits en la localitat, als quals se’ls dota de les condicions sanitàries i d’alimentació adequades; ha arrebossat de morter monocapa els barandats de compartimentació del magatzem d’atletisme al Poliesportiu Municipal, construït en l’anterior edició d’aquest taller; així com l’acabat en blanc, mitjançant pintura plàstica, de les parets del fons interior. També han construït un nou magatzem al costat de la pista de bàsquet, també en les mateixes instal·lacions esportives.

“Treballem per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Oferir-los noves possibilitats de formació perquè puguen ampliar els seus coneixements i millorar les seues opcions d’inserció laboral és el nostre compromís”, ha explicat l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent.

D’altra banda, també s’ha clausurat el primer taller ‘l’Eliana Ocupa dones’. Així, un total de 10 alumnes, veïnes de la localitat, s’han format en l’especialitat d’activitats de gestió administrativa i han obtingut el certificat de professionalitat de nivell 2 en l’àrea d’administració.

Aquest programa mixt d’ocupació i formació ha inclòs pràctiques professionals que han realitzat en diferents àrees consistorials, la qual cosa les ha permés adquirir experiència i destresa en un entorn laboral real, amb la finalitat de millorar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral. Les alumnes han pogut posar en pràctica els coneixements adquirits i han fet costat als serveis d’atenció a la ciutadania, urbanisme, educació i cultura, registre i medi ambient.

En tots dos tallers s’ha comptat amb una direcció del programa així com professorat especialitzat i de competències clau que els han ajudat a millorar les seues habilitats específiques de la matèria així com a preparar-se per al mercat laboral.

L’edil de Polítiques d’Ocupació i Desenvolupament Local, Marta Andrés, ha avançat que “en aquests moments estem treballant en un nou taller d’ocupació d’obra de paleta que començarà a mitjan mes de gener de 2024 i donarà l’oportunitat de formar-se a 10 veïns i veïnes més”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà