Riba-roja clausura els programes d’ocupació formant a 40 desocupats

L’Ajuntament rep 266.240 euros per a desenvolupar ‘Riba-roja Bonica’ en 2024

Els 40 alumnes que han format part dels tallers d’ocupació ‘Riba-roja Bonica IV’ i ‘Riba Dona’ han rebut este matí els diplomes que acrediten la formació rebuda durant un any, per part de la regidor de Foment Econòmic, José Ángel Hernández i la tinenta alcalde, Teresa Pozuelo.

L’Ajuntament de Riba-roja va posar en marxa estos dos tallers al desembre del 2023 per als quals va rebre una subvenció superior al milió d’euros procedents del Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA de 502.708,80€, amb una aportació del consistori de 85.000€.

Durant el 2023, les persones participants en les accions formatives municipals han rebut coneixements teoricopràctics en les diferents especialitats, al mateix temps que han fet treballs en jardins, instal·lacions i dependències municipals.

Així, en l’especialitat de jardineria del T.O ‘Riba-roja Bonica’, un dels espais en els quals han treballat és el arboretum situat en el ‘Barranc dels Moros’, que ha possibilitat la naturalització de l’entorn a través de la plantació de planta autòctona. L’Ajuntament  de Riba-roja és de de les poques entitats que ha impartit el certificat de professionalitat 3 que juntament amb el 2 ha permés capacitar a l’alumnat per a treballar com com a tècnic/a en flors i jardineria, dissenyador/a de jardins i encarregat/a i capatàs agrícoles.

Per part seua, els alumnes d’obra han impermeabilitzat la paret posterior de l’ADL, han eliminat vella séquia de reg que han convertit en una vorera de formigó imprés, per a dotar d’accessibilitat al pàrquing, que han complementat amb dos embornals ornamentals als extrems de la zona d’aparcament. El treball més destacable en l’especialitat d’obra és la construcció de la pèrgola del Parc Municipal Maldonado, realitzada amb materials tradicionals com la fusta i el fang cuit.

El Taller d’Ocupació ‘Riba Dona’ ha format a una vintena de dones en les especialitats d’administratiu i gestió de magatzem, este últim pioner en este sector. Les alumnes han rebut formació en gestió de comandes per radiofreqüència, maneig del carretó i ofimàtica, tots ells molt demandats en el sector logístic present en l’àrea industrial de Riba-roja de Túria. Les participants han fet el seu treball en els magatzems de Turisme i Patrimoni, Policia i Arxiu Municipal, on han inventariat tot el material existent.

Respecte a l’especialitat d’administració, les participants han realitzat la seua formació en diferents departaments municipals, en els quals han fet tasques d’atenció i informació telefònica, classificació i arxiu de documents, gestió d’incidències, registre de notificacions, revisió de reglaments i protocols, així com altres funcions pròpies de cada departament.

Durant la trobada s’ha donat la benvinguda a l’alumnat que participarà en el Taller d’Ocupació Riba-roja Bonica V, en el qual s’impartirà l’especialitat de jardineria en els nivells 2 i 3 de professionalitat. Per a l’execució d’este programa es destinaran 266.240,40€, dels quals 40.000 € seran d’aportació municipal.

El regidor de Foment Econòmic, José Ángel Hernández ha destacat ‘la formació és un aspecte fonamental per a incrementar les possibilitats d’inserció de l’alumnat, al mateix temps que han contribuït a millorar espais urbans i la gestió i l’arxiu de documentació d’algunes dependències municipals’. L’edil ha valorat positivament el treball realitzat per l’equip tècnic, ‘s’ha aportat a tot l’alumnat formació en tècniques de cerca d’ocupació i eines per a millorar la seua ocupabilitat’. Finalment ha anunciat que, en breu, Labora publicarà la resolució dels nous projectes, entre els quals figura la proposta municipal ‘T’Avalem Oportunitats’ destinat a joves d’entre 16 i 30 anys, amb dos itineraris formatius de nivell 1 i 2, en les especialitats d’obra de paleta i jardineria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà