Retiren més de 200 quilos de fem al barranc de Mandor

limpieza Mandor

El 18 de maig es farà una segona jornada

La jornada ‘Basuraleza’ en un dels trams del barranc de Mandor de l’Eliana ha recollit més de 200 quilos de residus al llarg de les poc més de dues hores que va durar l’activitat.

Es tracta d’una iniciativa promoguda i organitzada per la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria i en la qual van col·laborar altres entitats com l’Ajuntament de l’Eliana.

La participació de voluntaris va ser molt nombrosa, quasi un centenar, amb la presència de famílies senceres amb xiquets desitjosos de sumar-se a la tasca de netejar de fem l’entorn natural de Mandor.

Després de l’èxit d’aquesta primera convocatòria, ja s’ha anunciat una segona jornada similar per al dia 18 de maig.

L’acció s’ha dut a terme per a commemorar el Dia Mundial de la Naturalesa, que se celebra el 3 de març en tot el planeta. Proclamat per l’Assemblea General de l’ONU en 2013, aquesta jornada té com a objectiu conscienciar sobre el valor de la naturalesa i tot el que forma part d’ella, així com dels problemes actuals que l’afecten.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, que va participar en la jornada, va posar en valor la importància d’iniciatives com aquesta en les quals el voluntariat cobra protagonisme i es converteix en agent actiu de la preservació dels entorns naturals. Torrent va recordar que l’Ajuntament fa anys que col·labora i organitza jornades com aquesta i que ‘eixe és un dels camins, entre altres, que el Consistori seguirà per a afavorir la sostenibilitat ambiental i continuar cuidant el planeta’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà