Riba-roja formarà als seus treballadors en la detecció i lluita contra la corrupció

pleno ribarroja

El ple aprova un pla local de comunicació intern i mesures de prevenció contra situacions fraudulentes

El ple de Riba-roja ha aprovat l’elaboració d’un pla de comunicació intern que permeta als empleats i treballadors públics conéixer la política antifrau de l’administració local amb el suport unànime dels partits: PSPV, PP, Compromís, EU-Podem i Vox.

L’acord considera important elaborar el citat pla de comunicació que arreplegue el codi de conducta, el contingut del pla antifrau, política de regals i totes aquelles qüestions d’interés, amb una especial atenció a la implantació d’un portal intern o intranet o la posada en marxa d’un correu electrònic o una reunió explicativa en funció de les necessitats de cada administració.

Es dotarà al personal públic de les competències necessàries per a poder comunicar i informar de manera exitosa de manera que es pose en marxa una major sensibilització perquè entre tots prenguen consciència de la necessitat de lluitar contra el frau, la corrupció i el conflicte d’interessos. A més, els empleats públics hauran d’identificar i respondre als presumptes casos en els quals es materialitzen els possibles riscos.

El pla de comunicació 2024-2025 suposarà la posada en marxa d’altres iniciatives com a informació periòdica a través del portal de l’empleat públic, publicació principals accions realitzades en la web municipal, realització d’una newsletter semestral amb les principals accions, publicació de la formació oferida a les empleades públiques, realització d’enquestes de clima ètic de l’organització, publicació en la web municipal de l’informe anual del comité antifrau o publicació de preguntes freqüentes, entre altres.

El programa municipal aprovat pel ple municipal inclou, també, un pla de formació “responsive” i adaptat a les necessitats, empàtic amb el destinatari, en ocasions en línia i en altres presencial, en funció dels destinataris. Quant a contingut de les accions, destaquen algunes com la definició de frau, corrupció, conflicte d’interessos i doble finançament, impacte de les conductes negatives en l’àmbit econòmic i operatiu, mecanismes per a comunicar situacions irregulars o existència d’un règim disciplinari aplicable als empleats públics.

En matèria d’accions formatives se centren en les píndoles formatives, un taller de prevenció i gestió dels conflictes d’interessos estructurat en un plantejament general i en una classe pràctica i, finalment, un sistema intern d’informació i caràcter preceptiu en administracions locals i en empreses privades de més de 50 treballadors com a suport per al compliment de l’obligació legal de denunciar les accions fraudulentes.

Finalment, el pla de comunicació interna incidix en la formació del personal de l’administració com la via per a augmentar la sensibilització de tots els integrants de l’entitat en l’objectiu final de lluitar contra el frau, la corrupció i el conflicte d’interessos. D’esta manera, els empleats i treballadors públics tindran la suficient capacitació per a identificar i respondre als presumptes casos.

L’alcalde Robert Raga ha assenyalat que este pla de comunicació “suposa un pas més en el camí que vam emprendre fa uns anys per a dotar a l’administració amb tots els mecanismes possibles per a garantir la transparència, la participació i neteja en tots els processos de la gestió diària, fins al punt que som pioners a implantar totes les ferramentes possibles per a aconseguir l’objectiu final d’aconseguir una administració íntegra i al servici del ciutadà”.​

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà