L’Eliana acull la Trobada Feminista de Camp de Túria

La programació del 8M continuarà amb una xarrada sobre les dones en les arts i el cinema i Eliescola

Més de 1.300 persones han participat aquests dies arrere en alguns dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones 2024. L’acte central de la campanya va tindre lloc el passat diumenge amb la I Trobada Feminista, un nou espai de trobada entre les associacions de dones i feministes locals com és l’Associació feminista Lliures, Tyrius i Marietes, però també de la comarca, amb entitats com Pro Casa de la Dona de Bétera, Hipàtia de Sant Antoni, Maemuki de Llíria, Alanna, Dones de la Mediterrànea i Malala de Riba-roja, Tyrius de la Pobla o Amamanta de Vilamarxant. Totes elles es van donar cita per primera vegada i es van instar a continuar celebrant anualment aquesta jornada, en cadascun dels municipis de Camp de Túria.

Centenars de persones van gaudir d’un matí que va comptar amb diverses activitats com ara zumba de la mà de Marta Aragó, titelles amb APLAE o la música de Bríndisi Cuartet de l’UME i de Dissonats. Entre altres carpes informatives també es van trobar les de l’Equip Municipal contra la violència de gènere, i tota l’organització va tindre la col·laboració del Consell de les Dones i l’ajuda de l’Associació de Jubilats. El matí va tancar amb la degustació d’orxata i fartons i la mascletà morada carregada amb 25 quilos de pólvora, a càrrec de la pirotècnica Noelia Rumayor.

Sota el lema ‘Juntes som més fortes’, aquest 8M ha comptat amb actes diversos com exposicions, presentacions de llibres, contacontes, teatre, un programa especial en Ràdio Túria o la participació de prop de 70 elianeres en la manifestació de València. Paral·lelament, durant aquests dies la façana de l’Ajuntament s’ha il·luminat de morat, la Biblioteca ha publicat la seua habitual guia de lectura en matèria d’igualtat, l’Oficina de Promoció del Valencià també ha fet pública una llista de reproducció en Spotify de veus femenines en valencià i s’estan duent a terme tallers sobre corresponsabilitat i afectivosexuals en els centres educatius. Així mateix, s’ha convocat la I Edició del Concurs de Murals per la Igualtat, dirigit als cicles de primària del municipi.

Però encara queden dues cites més per a concloure amb la programació: el dimecres 13 amb la xarrada de Reyes Belvis i Pedro Uris titulada ‘Dones que parlem de dones’ sobre dones en les arts i al cinema i el dijous 21 amb la sessió d’Eliescola ‘Construint igualtat. El repte de la corresponsabilitat’.

L’alcalde, Salva Torrent, ha recordat que, malgrat els avanços en les reivindicacions aconseguits en aquesta matèria, estan aflorant cada dia discursos masclistes de la ultradreta ‘que solament es poden enfrontar des d’una igualtat real i efectiva‘.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà