Les obres del nou centre de salut de Riba-roja començaran en 2025

Sanitat licitarà l’adjudicació del projecte este estiu

La conselleria de Sanitat manté ferm el seu compromís i al començament del segon semestre de 2024 traurà a licitació l’adjudicació del projecte de construcció del nou centre de salut de Riba-roja de Túria. Així ho ha confirmat el director general de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures, Pedro Manuel López en la reunió mantinguda recentment amb l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

El responsable de Sanitat ha assegurat que la tramitació de l’expedient seguix el seu curs i que entre agost i setembre s’adjudicarà el projecte tècnic que donarà forma al nou centre de salut de Riba-roja. Després de la validació del mateix per part dels tècnics de l’ens autonòmic, es licitarà l’obra. Si tot transcorre segons els terminis previstos, en el segon semestre de 2025 començarien les obres el cost aproximat de les quals serà de 6 milions d’euros, amb un termini d’execució estimat d’any i mig.

Es complix així una històrica reivindicació dels veïns i veïnes de Riba-roja, de la qual el govern municipal s’ha fet eco de manera reiterada en el ple municipal, amb el suport unànime de totes les forces polítiques. En els últims huit anys s’han reclamat millores en l’atenció facultativa, ja que actualment el nombre de cartilles oscil·la entre les 1740-1760 per metge, xifra molt superior a altres localitats veïnes, agilitat en l’atenció telefònica, així com una ubicació idònia, accessible, lluminosa i amb capacitat per a albergar servicis que actualment estàs repartits en altres instal·lacions municipals, com la rehabilitació o l’atenció a la maternitat.

El nou centre de salut es construirà sobre una parcel·la de 1.958 metres situada en els terrenys de Pacadar, la cessió definitiva dels quals es va fer efectiva després de l’aprovació del Ple al setembre de 2022. Una vegada s’inaugure la nova construcció, l’actual centre de salut continuarà prestant els servicis mèdics per a la població resident en la zona central i barris circumdants.

Punt Samu i àrea de rehabilitació

Riba-roja compta actualment amb 11 metges de família i amb el nou centre passaria a una plantilla de 13 segons figura en el Pla Funcional, tres infermeres, un pediatre, un fisioterapeuta, dos auxiliars d’infermeria (un d’ells de rehabilitació), un auxiliar administratiu i un zelador. A més, al costat d’esta infraestructura sanitària, es construirà una àrea de rehabilitació i un punt d’ambulàncies de Servici d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU).

Les noves instal·lacions sanitàries satisfaran la demanda d’uns 35.000 residents de Riba-roja de Túria i la localitat veïna de Loriguilla. Estaran situades en un lloc estratègic, al costat del Complex esportiu La Mallà, amb accés al transport públic, incloent-hi una parada de Conecta Metro i accés a rutes ciclopeatonals pròximes. Este centre formarà part, en un futur pròxim, d’una gran zona sociosanitària.

L’alcalde Robert Raga ha remarcat ‘l’anunci d’estos terminis per part de la conselleria de Sanitat és una bona notícia, que reafirma el nostre compromís per a la construcció d’una nova instal·lació sanitària, dotada amb les prestacions i els servicis concordes a l’increment poblacional que ha experimentat Riba-roja en les últimes dècades.

A més- apunta- la seua ubicació és estratègica i permet la comunicació directa i fluida amb les diferents zones residencials i disseminats del municipi, així com amb Loriguilla’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà