L’Eliana realitzarà 51 actuacions dins del Pla d’Asfalts en tres mesos

El pressupost supera els 300.000 euros

L’Ajuntament de l’Eliana ha firmat hui el contracte amb l’empresa que s’encarregarà de desenvolupar el Pla d’Asfalts 2023 que contempla els treballs de renovació i actualització dels elements fonamentals en ferms i paviments asfàltics dels vials.

El termini d’execució de les 51 actuacions previstes es desenvoluparan en tres mesos i compta amb un pressupost de 334.661,75 euros que desenvoluparà el contractista Grup Bertolín sota la direcció d’obra i coordinació de Seguretat i Salut d’Urbanistes Enginyers.

En este sentit i estudiades les patologies i deterioracions sobre els trams de vials analitzats destaquen els treballs que es realitzaran sobre els ferms d’avançada edat. El projecte definix les actuacions que permeten millorar les característiques bàsiques dels ferms com és la regularitat superficial, la composició de les capes de suport d’estos, la pèrdua d’adherència o rugositat en la rodadura, la descomposició de la capa superficial, l’enfonsament per deterioració de les capes inferiors o l’afecció al ferm per les arrels dels arbres confrontants com més representatives.

El contracte actual definix les actuacions en una sèrie de tipologies diferenciades. D’una banda, la renovació d’asfalts que es troben degradats en vies principals i vies secundàries; per altra; la urbanització de vials pendents d’urbanitzar; a més a més, la reparació de vials mitjançant apedaçaments i per últim, la reparació de vials deteriorats per l’existència d’arrels d’arbratge.

El reforç del paviment amb recrescut sobre el ferm existent es realitzarà als carrers Murcia, Oliva, Buñol i Rosales així com als carrers Baeza, Niño Jesús de Praga, Isabel la Católica, Papa Juan XXIII, Xeraco, El Perelló i Doctor Peset.

Quant a l’asfaltat en vials per urbanitzar es treballarà als carrers Tarongers i Bailén; i la reparació per apedaçament de vials serà en San Juan de Ribera, Niño Jesús de Praga i Isabel la Católica; Tuéjar, Xeraco, Riba-roja, Logroño, Algemesí, La Plana i La Flor.

En relació amb la reparació estructural d’arrels els vials sobre els quals s’actuarà són San José, San Luis Beltrán, Consuelo, Corona, Algemesí, La Plana, Bidasoa, Mandor, San Agustín, Casinos, Alcacer, Rocafort, Buñol, Carlet, Tabernes Blanques, Guillem de Atienza, Faura, Antonio Machado, Navellos, Iregua, Aldaia, Serrans, Garbí, Niño Jesús de Praga, San Fernando, Actor Mauri, Paraiso, Gijón, Hendaya, Mestre Elíes i Paseo Costanza.

“Continuem treballant millorant la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Firmem el contracte d’inici de les obres per a desenvolupar el Pla d’Asfalts 2023. Una renovació del ferm que millorarà la seguretat viària, la conservació de les carreteres i en definitiva millorarà la circulació pel nostre municipi”, ha afegit l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent.

En definitiva, “més de 50 actuacions que milloraran els carrers i passos de l’Eliana. El 99% de les actuacions previstes es desenvoluparan en els barris residencials de l’Eliana i l’1% restant s’executarà en el nucli urbà. Seguirem en posteriors plans millorant els carrers del nostre municipi”, ha afegit Torrent.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà