El Consell de Xiquets es clausura amb noves propostes

Aposta per crear zones lliures de fum, habilitar carrers per al joc o fomentar la lectura al pati dels col·legis

El Consell de Xiquetes i Xiquets de l’Eliana 2023/2024 ha quedat clausurat aquest dimecres, no sense abans haver presentat en la seua sessió plenària totes les propostes en què ha estat treballant per a millorar la localitat.

Els seus representants han traslladat als responsables polítics de l’Ajuntament la necessitat de crear zones lliures de fum i de transport per a augmentar la qualitat de l’aire, habilitar carrers del nucli urbà per a jugar, fomentar la lectura i impulsar els bibliopatis o plantar arbres en els col·legis per a afavorir l’ombra, entre altres.

En l’acte, en què han estat presents l’alcalde, Salva Torrent, i l’edil d’Educació, Eva Santafé, s’ha projectat el videoresum de les 6 sessions del Consell d’aquest curs i s’ha realitzat la foto oficial de família.

Durant l’any acadèmic, els seus 32 integrants, més els suplents, han participat a més en altres activitats com les incloses en ‘Abril, mes del Llibre’, la Fira de la Infància i el Dia del Joc al Carrer i la Sostenibilitat ‘Mou fitxa, et toca!’.

A més, i com ha succeït en les últimes edicions, el Consell ha anat recollint idees en els centres escolars per als Pressupostos Participatius, de les quals una d’elles passarà a la fase de votació.

Torrent ha posat en valor aquest òrgan consultiu que dona veu als elianers i elianeres més joves, que actuen com a veritable agent de canvi, i ha anunciat que l’Eliana s’adherirà al projecte internacional ‘La ciutat dels xiquets i les xiquetes’, impulsada per l’investigador i pedagog Francesco Tonucci.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà