L’Eliana convoca el certamen literari Vila de l’Eliana 2024

ayuntamiento de l'Eliana

Fins al 29 de juliol s’admetran treballs en valencià i en castellà

L’Ajuntament ha obert el termini per a participar en el Certamen Literari Vila de l’Eliana 2024, anteriorment conegut com a ‘Escrits a la Tardor’, amb l’objectiu de fomentar, despertar i estimular la creació artística i literària, impulsar l’hàbit de la lectura i l’ús social del valencià.

Els relats es podran presentar a qualsevol de les tres categories que contemplen les bases: Primera, per a majors d’edat, estarà dotada amb 1000 euros en llengua castellana i de 1.200 euros en llengua valenciana.; Juvenil, els joves d’entre 14 i 17 anys, competiran en dos subcategories amb premis de fins a 300 euros els relatats en castellà i de fins a 350 euros en valencià; i Juvenil Local amb premis de fins a 250 euros per a les obres escrites en castellà i de fins a 300 en valencià.

Les obres que es presenten al concurs, organitzat per la Regidoria de Cultura, hauran de ser inèdites, no premiades amb anterioritat i de temàtica lliure. Cada participant únicament podrà presentar una obra per categoria i modalitat.

No obstant l’anterior, per a promoure i fomentar la creativitat literària entre els joves de l’Eliana, els treballs presentats per autores o autors a la categoria juvenil local, participaran de manera simultània en la categoria juvenil, encara quan no s’indicara específicament en la sol·licitud.

La presentació de sol·licituds està oberta fins al pròxim 29 de juliol i es podran presentar de manera presencial en la OAC, en les oficines de Correus o a través de la seu electrònica.

El jurat triarà les obres guanyadores en cadascuna de les categories la primera setmana de desembre, valorarà els criteris de tècnica literària i estil, creativitat i originalitat de l’obra, gramàtica, correcció de text i presentació. A més, com en edicions anteriors el consistori editarà 250 exemplars per a la commemoració del Certamen.

Tal com ha explicat l’edil Eva Santafé, la intenció d’aquest certamen és promoure la inquietud artística en les llengües cooficials especialment entre les i els joves elianers, promocionant l’escriptura i la lectura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà