El primer tendal fotovoltaic públic d’Espanya genera energia per a carregar 50 mòbils

toldo la Pobla de Vallbona

El velòdrom de la Pobla compta amb la primera instal·lació d’Espanya

La Pobla de Vallbona ha instal·lat el primer tendal fotovoltaic d’ús públic, un projecte pilot que és la primera vegada que es realitza per part d’un ajuntament a Espanya. Este tendal, que consta de plaques solars flexibles, aporta ja energia neta a les persones usuàries del velòdrom municipal. 

L’estructura de quatre pals i un tendal que s’ha situat en la zona de berenador contigua a la pista del velòdrom disposa de potència per a carregar fins a 50 telèfons, 11 ordinadors i fins i tot patinets elèctrics. 

@infoturia

El velodromo de la Pobla de Vallbona dispone de un nuevo toldo solar que permite cargar móviles y portátiles #energiasolar

♬ sonido original – InfoTúria

Este servici gratuït per a les persones que utilitzen o s’acosten al velòdrom municipal, s’estudiarà per a ser utilitzada en diferents espais públics que es troben allunyats dels nuclis urbans, podent oferir energia solar, completament neta, per al seu ús quotidià en paratges naturals o altres instal·lacions esportives a l’aire lliure. 

La regidora d’Innovació de la Pobla de Vallbona, Noelia Moya, ha reconegut que “és un orgull ser pioners a Espanya, i això ha sigut possible gràcies a l’oferiment de les empreses de la zona, com son Lonatec & SolarTents, que han volgut que la Pobla de Vallbona siga el municipi en el qual establir este projecte pilot”.

Moya ha aclarit que “per part nostra els hem brindat totes les facilitats perquè la ciutadania puga disposar d’energia neta i gratuïta quan acudisquen al Velòdrom municipal, al qual no li estàvem traient el rendiment que té i ara, amb esta mesura, afegida a l’obertura dels banys i altres millores, li donarem la importància que té”. 

“És il·lusionant que projectes innovadors com este aposten per la Pobla, per això quan ens van plantejar la possibilitat d’establir en el nostre municipi esta instal·lació, que mai s’havia fet en cap altre ajuntament del país, començarem els treballs administratius perquè poguera ser una realitat i tant esportistes com acompanyants de l’espai públic pogueren utilitzar-la”, ha afirmat Abel Martí, alcalde de la Pobla, per a qui, una vegada posat en marxa, “volem estudiar més espais públics i paratges naturals on poder replicar este servici”. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà