L’Eliana implanta el nou sistema de recollida de residus

contenedores

El 12 de juliol tot el municipi comptarà amb el nou sistema que prioritza la selecció en origen

L’Ajuntament de l’Eliana està treballant per implantar el nou sistema de recollida de residus sòlids urbans (RSU). Cal recordar que ja es va iniciar a principis de 2024 amb l’arreplegada porta a porta del paper i cartó per al comerç i l’hostaleria.

Després d’aquell primer pas, la següent acció va ser la visita de les i els educadors ambientals per les llars per a explicar el nou sistema de recollida de residus. Així, en el nucli urbà la gran novetat és que naix el contenidor marró i els veïns i veïnes compten amb un poal d’aquest color en les seues llars per a fer la separació en origen de la matèria orgànica. Posteriorment, hauran d’acudir al contenidor per a la fracció concreta i depositar les restes.

El sistema en els barris és diferent. Els elianers i elianeres tindran un poal orgànic, igual que en el nucli urbà, però en aquesta ocasió hauran de col·locar-lo a les portes de les seues cases perquè els equips de recollida passen a buidar-los en els dies establits i en l’horari estipulat. El consistori, dirigit per Salva Torrent, està treballant per millorar els horaris establits per a la recollida i facilitar la col·laboració ciutadana.

A més, en els barris residencials també s’està implantant el sistema del porta a porta per a arreplegar el paper/cartó. Aquesta fracció s’arreplegarà tots els divendres a les portes dels veïns i veïnes. Per a la recollida efectiva es prega que s’hi deposite la nit de dijous o abans de les 07:00 h del matí de divendres. De totes maneres, el contenidor blau continuarà existint en illes per a donar servei a la ciutadania.

“D’aquesta manera estem ajudant a conservar el nostre entorn. Complim amb les normatives europees, espanyola i autonòmica en matèria de residus i, a més, col·laborem en la cura del nostre planeta”, ha explicat Torrent.

El nou sistema ja està implantat en el nucli urbà i en alguns barris (Sant Agustí, l’Escorial, El Valle, Pla de la Paella, Colònia del Carme, El Lago, Hendaia, Taules-Vistahermosa, Los Almendros-Paraíso i l’Almassereta). Divendres que ve se sumaran a l’arreplegada porta a porta del paper les zones del Lago, Hendaia, Taules-Vistahermosa, Los Almendros-Paraiso i l’Almassereta.

Els últims barris que s’incorporaran al sistema seran Torre del Virrei, Montealegre, Montepilar, Montesol i Entrepins. Podran traure el seu poal d’orgànic a partir del pròxim dimarts 9, i el divendres 12 podran fer el mateix amb el paper i cartó.

“El 12 de juliol tot el terme municipal de l’Eliana comptarà amb el nou sistema de recollida de residus sòlids urbans. Gràcies a la col·laboració dels elianers i elianeres podrem donar mostra de la nostra conscienciació mediambiental. Demanem un poc de paciència a la ciutadania, els canvis sempre costen al principi però ens adaptarem perquè el sistema funcione”, ha indicat l’alcalde del municipi.

Si algun veí o veïna no disposa del material necessari per a la separació en origen, pot arreplegar-lo en l’Oficina del Servei de Residus situada al carrer del General Pastor, 10 baix en horari de dilluns a divendres de 09:00 a 14:30 hores i de 16:00 a 20:00 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà