La Volta a Peu tanca els Jocs Esportius de l’Eliana

Quasi 800 atletes es van congregar per a córrer els 10 quilòmetres

La tradicional 10K- Volta a Peu va tornar a posar pràcticament el punt i final als Jocs Esportius de l’Eliana el passat dissabte. La carrera, inclosa en el Circuit de Carreras Populares de la Diputació de València, va congregar a quasi 800 atletes de totes les categories que, en un ambient molt esportiu, van fer front a les altes temperatures en un temps rècord. Prèviament, es va celebrar com a novetat una prova infantil no competitiva per a edats de 3 a 12 anys a la qual es van inscriure 70 xiquetes.

El tret d’eixida el va donar l’alcalde Salva Torrent a les 20 hores i 29 minuts i 58 segons després, l’atleta Abdelali Razyn, de l’equip Clínica Alejandro Sanz, travessava la línia de meta establint el millor temps registrat en els 39 anys d’història de la prova, amb una mitjana de 2 minuts 59 segons per quilòmetre.

Al costat d’ell es van pujar al podi Nacho Giménez Pérez, del Serrano Club Atletisme a tan sols 17 segons i Luis Agustín Escriche, també de l’Alejandro Sanz amb un temps de 31 minuts i 8 segons.

La participació femenina va ser molt nombrosa, una de cada tres persones inscrites van ser dones. La més ràpida va ser Emma Llopis Vázquez, del Club Metaesport, amb un temps de 38 minuts i 6 segons. Maria Ángeles Magán Talavera va ser segona a 16 segons i Geles Gimeno tercera amb una marca de 39 minuts 34 segons.

La 10k-Volta a Peu de l’Eliana és una prova que no ha deixat de créixer des que va començar a córrer-se sota el nom i format de Milla Urbana. L’any que ve complirà la seua edició número 40, que hauria sigut la 42 si no haguera sigut per la pandèmia de COVID-19 que va obrir un parèntesi de dos anys. El futur de la prova està més que assegurat ja que aquest és un dels esports més practicats a l’Eliana i en tota la Comunitat Valenciana.

L’alcalde Salva Torrent s’ha mostrat molt satisfet per l’alt nivell esportiu de la prova i en general de totes les celebrades en el marc dels Jocs Esportius, en els quals no hi ha hagut incidències destacables. També ha agraït la col·laboració de les persones voluntàries i destacat el treball organitzatiu dut a terme per la Regidoria d’Esports.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà