Joves de la Pobla de Vallbona es formen per a treballar en Alemanya

L’Ajuntament té un acord amb l’estat de Sajonia-Anhalt per a facilitar la formació de joves que s’incorporaran al mercat laboral alemany

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, desenvolupa un projecte de Formació Dual, gràcies a l’acord signat amb l’estat federat de Sajonia-Anhalt (Alemanya). Es tracta d’una col·laboració mitjançant la qual l’Ajuntament cedeix les instal·lacions en les quals s’imparteixen classes a joves d’entre 18 i 28 anys que volen incorporar-se al mercat laboral alemany. La Cambra de Comerç de Magdeburg (capital de l’estat de Sajonia-Anhalt) és l’encarregada de contractar als docents, que ensenyen alemany als estudiants, a través d’un curs de 600 hores. L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, a més, compta amb un representant en la localitat de Magdeburg, Ángel Romero, que s’encarrega d’orientar als joves que decideixen desplaçar-se a Alemanya.

En eixa regió del país germà existeix interès per contractar treballadors de la Unió Europea per a cobrir diferents oficis, que necessiten un procés d’aprenentatge d’entre dos i tres anys i mig (a més de la necessària formació en llengua alemanya). El llistat d’oficis és variat: obrer, cuidador d’ancians, conductor de vehicles, tècnic de banca o administratiu, entre altres. Durant el període de formació, els estudiants tenen un sou assegurat que va creixent cada any, i que durant el primer any oscil·la entre els 700 i 960 euros.

El regidor de Desenvolupament Local de la Pobla de Vallbona, Javier Nóvoa, afirma que “el projecte és molt interessant, perquè permet als i les aspirants formar-se en una professió, aprendre l’idioma alemany i disposar de moltes opcions d’assegurar-se un futur laboral a Magdeburg i localitats properes”. “Els representants de la Cambra de Comerç de Magdeburg efectuen una important inversió en la formació dels aspirants, i açò només es pot concebre com una clara voluntat d’assegurar-se mà d’obra especialitzada i preparada per a cobrir llocs d’ocupació durant molts anys”, assegura l’edil.

El passat dimecres 25 d’octubre es va rebre la visita d’un representant de la Cambra de Comerç de Magdeburg, Mathias Schoenenberger, acompanyat per Ángel Romero. Durant la visita es va iniciar un nou procés de selecció de joves que desitgen cursar esta Formació Dual, i està prevista una nova visita durant el mes de novembre. Les persones que desitgen accedir a més informació sobre aquest assumpte, poden sol·licitar-la en el Centre Social de la Pobla de Vallbona (situat al costat del Mercat Municipal, en el carrer Senyera, 31).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà